Jonge Harten festival: theater dat uitdaagt

door | 14 okt 2022 | Evenementen, Kunst en cultuur, Kunst en cultuur, Nieuws, Wat te doen

Home » Evenementen » Kunst en cultuur » Jonge Harten festival: theater dat uitdaagt   |  tags:  Oosterstraat, festival, herfst, theater

 

<a href="https://www.igogroningen.nl/author/pascale-kruize/"><div style="width:100px; border:solid thin #ffffff; border-radius: 100px 100px 100px 100px; overflow: hidden; margin-top:-50px;"></div></a>

Heb jij al plannen volgende maand? Ik wel! Van 18 tot en met 26 november wordt het Jonge Harten theaterfestival weer georganiseerd in Groningen. Negen dagen ademt de stad theater, dans, muziek en meer.

De dagen vliegen voorbij, de dikke truien worden weer uit de kast getrokken en de uitjes die je kan ondernemen worden beperkt tot binnenactiviteiten. Dat hoeft helemaal niet saai of eentonig te zijn. Tijdens Jonge Harten kan je je nieuwsgierigheid de vrije loop laten, nieuwe mensen ontmoeten, je openstellen voor de eigenaardigheden van het theater en wellicht nieuwe talenten ontdekken.
 

Word onderdeel van de voorstelling

Jonge Harten staat voor beweging, identiteit, verbinding en de toekomst. Het brengt de jonge generatie samen door middel van theater. Het zet je aan het denken. Dit gebeurt bijvoorbeeld door de voorstelling Dying Together / Futures. Tijdens deze voorstelling reflecteer je samen met de performers op de huidige situatie waarin we leven, het afgelopen jaar en wat er nog komen gaat. Je kijkt en schrijft en de voorstelling eindigt met een collectieve reflectie.

Het festivalthema van dit jaar is “Choose your battles” waarbij de focus ligt op wat jij zelf belangrijk en waardevol vindt. Dit ervaar je wanneer je zelf onderdeel wordt van het theater bij TING: een voorstelling en een levensgroot bordspel ineen. Samen met de andere spelers word je begeleid door ‘de stem’ op zoek naar welke spullen nou echt noodzakelijk zijn en waar je eigenlijk wel afscheid van zou kunnen nemen.

Ga je liever een avond genieten van een dikke medley van breakdance, live muziek en komedie? Ga dan naar CONTROLE van 155. Op een bewegende vloer laten de mannen van 155 zien hoe het is om niet meer de controle te hebben. Deze show ga ik zeker bezoeken want ik ben dol op de passie en expressie die je op de gezichten van dansers ziet als ze over de dansvloer bewegen!

Al met al ga je tijdens het Jonge Harten festival lachen, luisteren, meedoen en zeker genieten.
 

Tickets

Je kan zelf kiezen welke voorstellingen jou aanspreken en daar een ticket voor kopen. De prijzen lopen uiteen van 5 tot 25 euro. Daarnaast is er voor bijna elke voorstelling een goedkopere ticket voor mensen onder de 30 jaar.

Het is natuurlijk leuker om meerdere shows te bezoeken en daarom biedt Jonge Harten 25% korting aan op het totaalbedrag als je 3 of meer voorstellingen bezoekt.

Meer informatie en tickets vind je op de site van Jonge Harten.
 
Welke show ga jij bezoeken? Laat het mij hieronder weten in de comments!
 

0 reacties

JOSÉ VAN ESCH-SMEENGE

Blogger Groningen Joukje van Heukelem

JOUKJE VAN HEUKELEM

INGRID LINDEBOOM

Local en Stadjer Pascale Kruize I Go Groningen blogger

PASCALE KRUIZE

Blogger Stadjer Local I Go Groningen Willem Vonhof

WILLEM VONHOF

MAIKE VAN ELDERT

KAREN JANSEN

SONJA STEL

Share This