International Film Festival Rotterdam (IFFR) in Forum Groningen

door | 23 jan 2020 | Evenementen, Kunst en cultuur

Home » Evenementen » Kunst en cultuur » International Film Festival Rotterdam (IFFR) in Forum Groningen   |  tags:  Forum Groningen, bioscoop, lijstjes

 

<a href="https://www.igogroningen.nl/author/riekje-eschendaal/"><div style="width:100px; border:solid thin #ffffff; border-radius: 100px 100px 100px 100px; overflow: hidden; margin-top:-50px;"></div></a>

Ook dit jaar organiseert het Forum Groningen een pocketeditie van het International Film Festival Rotterdam: IFFRiG. Een mooie dwarsdoorsnede van al het aanbod van het IFFR doet van woensdag 29 januari t/m zondag 2 februari Groningen aan. Dé kans om de grootste en meest langverwachte films van het komende jaar alvast op het grote scherm te zien in je eigen stad. Wat houdt je tegen?

Het volledige programma van IFFR Groningen 2020 is inmiddels bekend. Ik zet hier alvast de eerste filmtitels van het festival voor jou op een rijtje, zodat je nu al kunt bepalen waar je straks je zinnen op zet.
 
international film festival rotterdam in groningen 2020 - beeld IFFRiG
 

Openingsfilm: Les misérables

In Montfermeil, een voorstad van Parijs, speelt een deel van Victor Hugo’s negentiende-eeuwse klassieker Les misérables zich af. Het is ook de plek waar Ladj Ly, de regisseur van de openingsfilm, opgroeit. In zijn speelfilmdebuut laat Ly de spanningen hoog oplopen in Les Bosquets, een wijk vol armoedige flats. Het is 2018, een dag na de gewonnen WK-finale. Politieagent Stéphane heeft zich van de Franse provincie laten overplaatsen naar Montfermeil en beleeft zijn eerste dag in dit rumoerige district. Het is een vuurdoop van jewelste, met twee collega’s die er zo hun eigen methodes op nahouden. Indrukwekkend en explosief.
Je filmkaartje kopen kan hier.
 

Ema

De platinablonde Ema smeedt een meesterplan om haar adoptiekind Polo terug te krijgen nadat hij is overgeplaatst. Dit audiovisuele spektakel vol dans toont de smeulende straten van Santiago in al hun pracht en praal en neemt je mee in het (nacht)leven van een groep jongvolwassenen.
Je filmkaartje kopen kan hier.
 
international film festival rotterdam in groningen 2020 - beeld IFFRiG Erma Film
 

First Love

De talentvolle maar ernstig zieke bokser Leo en getroebleerde callgirl Monica raken verwikkeld in een mislukte drugsdeal tussen lokale gangsters van de Yakuza, de Japanse maffia, en een Chinese triade. Een corrupte agent, onnozele gangsters, bloeddorstige femme fatales en een eenarmige huurmoordenaar betreden het strijdtoneel.
Rollende hoofden, zwarte humor, luid schreeuwende yakuza en een vleugje romantiek. Dat zijn dé ingrediënten van deze explosieve, kleurrijke film. Een met bloed besmeurde, nostalgische liefdesbrief aan de jaren negentig.
Je filmkaartje kopen kan hier.
 

About Endlessness

Wie zich al eens eerder heeft laten betoveren door het mededogen, de humor en de meesterlijke tableaux vivants van Roy Andersson (Songs from the Second Floor; You, the Living), weet wat hem of haar te wachten staat: een caleidoscoop van even kwetsbare als lachwekkende personages, een melancholieke ode aan het eindige, eeuwige menselijke.
Je filmkaartje kopen kan hier.
 

Atlantique

Twee geliefden in Dakar hebben een noodlottige relatie. Souleiman is een bouwvakker die het land moet verlaten voor een betere toekomst. Ada is de aanstaande van een ander. Zij wacht op Souleiman, maar wordt gekweld door het verlangen naar hem.
Deze jongeren in de Senegalese hoofdstad zitten wanhopig vast aan hun materialistische dromen. Het lot kan hen samenbrengen in dit prachtige, duistere en romantische verhaal.
Atlantique toont de koortsachtige behoeften in het ritme van verschillende genres: sociale kroniek, urban exploring, politiefilm en spookverhaal.
De duistere romantiek wekt niet alleen de doden tot leven, maar stelt vooral belangrijke sociale kwesties aan de orde.
Je filmkaartje kopen kan hier.
 
international film festival rotterdam in groningen 2020 - beeld IFFRiG Atlantique Film
 
Praktisch:
Wanneer: Woensdag 29 januari t/m zondag 2 februari 2020.
Waar: Forum Groningen aan de Nieuwe Markt.

Start kaartverkoop: Woensdag 22 januari om 09.00 uur.
 
Tips:
Om alvast in de stemming te komen lees je hier Albertha haar IFFRiG 2019 ervaring.
Lees ook 5 x alternatieve bioscoop in Groningen.
 
Heb jij nog een goede filmtip? Laat het hieronder weten in een reactie.
 

0 reacties

JOSÉ VAN ESCH-SMEENGE

Blogger Groningen Joukje van Heukelem

JOUKJE VAN HEUKELEM

INGRID LINDEBOOM

Local en Stadjer Pascale Kruize I Go Groningen blogger

PASCALE KRUIZE

Blogger Stadjer Local I Go Groningen Willem Vonhof

WILLEM VONHOF

MAIKE VAN ELDERT

KAREN JANSEN

SONJA STEL

Share This