Dichters in de Prinsentuin: luisteren naar woordkunstenaars

door | 7 jul 2019 | Evenementen, Kunst en cultuur

Home » Evenementen » Kunst en cultuur » Dichters in de Prinsentuin: luisteren naar woordkunstenaars   |  tags:  festival

 

<a href="https://www.igogroningen.nl/author/emma-posthumus/"><div style="width:100px; border:solid thin #ffffff; border-radius: 100px 100px 100px 100px; overflow: hidden; margin-top:-50px;"></div></a>

Groningen is de trotse eigenaar van het grootste openlucht-poëziefestival van West-Europa: Dichters in de Prinsentuin. Het thema van de 22ste editie van het driedaagse poëziefestival in Groningen is ‘May you live in interesting times’. Van 12 t/m 14 juli treden meer dan 70 dichters op in de Prinsentuin, de Puddingfabriek en LOLA050. Ben jij een echte poëzieliefhebber? Dan mag je dit evenement zeker niet missen!
 
Tijdens mijn studie Nederlands aan de Rijksuniversiteit in Groningen heb ik voor het eerst echt kennisgemaakt met poëzie. Ik vond het meteen heel bijzonder dat je met de juiste woorden zoveel schoonheid en gevoel kan overbrengen. Nog steeds kan ik ontzettend geraakt worden als ik ergens een mooi gedicht tegenkom. Daarom kijk ik uit naar Dichters in de Prinsentuin. Tijdens dit festival luister je naar poëzie op een prachtige locatie, voorgedragen door de dichters zelf.
 

Dichters, dichters en nog eens dichters

Van nieuw Nederlands dichttalent tot toonaangevende dichters uit het buitenland, iedereen komt samen tijdens Dichters in de Prinsentuin. Deze editie draait vooral om alles wat er gebeurt in de wereld waarin wij leven en hoe verschillende actuele maatschappelijke thema’s terugkomen in poëzie.
 

Gesprekken over actuele maatschappelijke thema’s

Dichters in de Prinsentuin begint op vrijdagavond in de Puddingfabriek. Tijdens The Opening’ presenteren geëngageerde dichters uit het Nederlandse en Engelse taalgebied hun kijk op de interesting times waarin we leven. Op zaterdagavond kun je in LOLA050 The Conversation bijwonen. Journaliste, schrijfster en programmamaakster Hassnae Bouazza interviewt tijdens deze avond de Engelstalige dichters Verity Spott en Juha Virtanen en de Nederlandse dichters Dean Bowen en Obe Alkema over de actualiteit in hun werk.
 

Genieten in de idyllische Prinsentuin

Op zaterdag- en zondagmiddag is er een gratis toegankelijk programma in de Prinsentuin, waar allerlei dichters hun werk voordragen. Op het theeveld kun je lekker op het gras met een drankje in je hand luisteren naar gedichten en ook de loofgangen mag je zeker niet missen! Hier wandel je namelijk langs verschillende openingen in hagen waar dichters hun werk voordragen. De openingen in de haagbogen zorgen voor een heel mooi effect, want de dichters lijken als het ware in een lijstje te staan. In de loofgangen is ook ruimte voor interactie en mag je als luisteraar vragen stellen aan de dichters. Heb je altijd al een brandende vraag gehad voor jouw lievelingsdichter? Dan is dit je kans!
 
Dichters in de Prinsentuin - poeziefestival Groningen- foto Maya
 
Wil je naar The Opening in de Puddingfabriek en The Conversation in Theater de Machinefabriek? Voor €15,- koop je een passe-partout, waarmee je naar beide avonden kunt. Hierbij krijg je ook nog een leuke linnen tas en het Dichters in de Prinsentuin Magazine! Verder kun je voor €10,- een kaartje voor een van de twee avondprogramma’s aanschaffen. Kaartjes kun je online kopen en meer informatie vind je op de website van Dichters in de Prinsentuin.
 
Praktisch:
– Het festival vindt plaats van vrijdag 12 t/m zondag 14 juli 2019 op verschillende locaties in Groningen: de Prinsentuin, de Puddingfabriek en LOLA050
– De zaterdag- en zondagmiddag (13:00 uur -17:00 uur) in de Prinsentuin zijn gratis toegankelijk
– Voor €15,- koop je een passe-partout, waarmee je toegang hebt tot de andere onderdelen van het programma
Meer informatie en kaartverkoop
 
Welke dichters mag ik tijdens het festival niet missen? Laat het mij hieronder weten.
 

0 reacties

JOSÉ VAN ESCH-SMEENGE

Blogger Groningen Joukje van Heukelem

JOUKJE VAN HEUKELEM

INGRID LINDEBOOM

Local en Stadjer Pascale Kruize I Go Groningen blogger

PASCALE KRUIZE

Blogger Stadjer Local I Go Groningen Willem Vonhof

WILLEM VONHOF

MAIKE VAN ELDERT

KAREN JANSEN

SONJA STEL

Share This