Eurosonic 2019: de hoogtepunten

door | 30 jan 2019 | Evenementen, Muziek

Home » Evenementen » Eurosonic 2019: de hoogtepunten   |  tags:  festival, muziek

 

<a href="https://www.igogroningen.nl/author/albertha-bloemhoff/"><div style="width:100px; border:solid thin #ffffff; border-radius: 100px 100px 100px 100px; overflow: hidden; margin-top:-50px;"></div></a>

Eurosonic 2019 was me toch een partijtje heerlijk! Winters, rauw, luid en opzwepend, afgetopt met een laagje bier: alles wat een muziekfestival moet zijn. En het publiek? Dansend, druipend van het zweet en zo ontzettend divers. Wat kwam ik veel mooie mensen en knalgoeie bands tegen. Hierbij een korte sfeerimpressie. Zodat je weet wat je (niet) hebt gemist.

 

Donderdag 17 januari

 

Launchable Socks @Katersonic

Lekker wegdromen met een kat op schoot en een kop thee in de hand. Veel chiller kan je dag niet beginnen.

Eurosonic 2019 donderdag Groningen

 

Fingerfood in Het Concerthuis

Even een happie eten. Japanse vis op een bedje van kimchi: super smaakvol, maar een prijzige kleine portie. Ja, oké, het is ‘slechts’ fingerfood, maar voor 9 euro kun je in Groningen een hoofdgerecht bestellen, bewijst Joukje. De vegan pad thai valt wat tegen en het emmertje patat is zoutloos. Gelukkig is mijn gin-tonic de 10 euro meer dan waard.

 

Electrosonic

Zuco 103. Feest! Sinds 2005 weinig meer van gehoord; het blijkt nog steeds een fantastische band. Swingende boel daar, met net als vorig jaar fijne gin-tonics. #keepthemcoming

ESNS19 Groningen

 

Michelle David & The Gospel Sessions @Eurosonic Air

Over de pan uit swingen gesproken: fantastische show van Michelle David! Zo tof zelfs, dat we Vikings in Tibet laten schieten.

Eurosonic Air 2019 Grote Markt

 

Vrijdag 18 januari

 

Brides of Lucifer @Eurosonic Air

Retestrakke band met loepzuiver koor. Super theatraal en een feest voor het oog; ook als je geen metalfan bent. Mijn 15-jarige ik geniet met volle teugen van System of A Down’s Chop Suey!

Brides of Lucifer metal Eurosonic Air 2019 Groningen

 

Pintjes pakken bij Martinus

Even bijkomen in Martinus. Vanaf de tweede verdieping genieten we van de bands en onze smaakvolle Saisons.

Martinus bands Eurosonic januari 2019   Martinus Groningen Eurosonic 2019
Foto’s: Benjamin Berghuis

 

A Liquid Landscape @EchtErik Regiosonic

Rocken geblazen, in de krochten van Cleopatra. Met bier voor een schijntje. Het geluid kan beter in deze kelderbar. Toch blaast A Liquid Landscape het publiek omver. Het sfeertje zit er zo goed in daar, dat ik mijn programma compleet vergeet. Daardoor gaat San Holo aan mijn neus voorbij. Maar ook dat is Eurosonic; je weet nooit hoe de avond loopt.

Video: Benjamin Berghuis

 

Clubben in Het Concerthuis

Het Concerthuis lijkt daarna een dooie boel. Maar plots verschijnen daar drie iele gastjes in Hawaiishirts achter de draaitafel. Disco stroomt uit de speakers. #partytillwedrop

Video: Benjamin Berghuis

 

Ongehoord ESNS After ft. Ganz @Simplon

Op naar Ongehoord, voor die laatste pasjes. Maar het moet uit onze ténen komen. Om 4.00 uur blazen we de aftocht. #morgenweereendag

Ongehoord Eurosonic afterparty 2019 vrijdag

 

Zaterdag 19 januari

 

Jagersonic: beter opgebrand dan uitgedoofd

Een zware dag. Ik vermoed dat ik de eindstreep niet zal halen. Een flinke brunch en verfrissende douche blijken mijn redding. Ik begeef me – puur op karakter – richting Jagersonic: dat blijkt dé verrassing van ESNS19. Het publiek is vastbesloten de kater nog even uit te stellen. Voor ik het weet vliegt het bier me om de oren. Alle tijdsbesef verdwijnt.

DeWolff Vera Jagersonic Groningen ESNS19   Green Lizard Rude Boy Jagersonic 2019


Ik word heen en weer geslingerd tussen ruige rock en Hollandse hoempa. Danny Panadero zingt de boel aan elkaar: ‘Mensen, waarrrr zijn die handjussssss?’ Het is één grote blije chaos. De zaal vult zich intussen met de geur van stamppot. Achterin scoren we een smeuïge truckerbal. DeWolff begint te spelen: Vera staat op z’n kop. Het is duidelijk: we gaan nog niet naar huis…

‘s Avonds rocken Green Lizard & Rude Boy de hele tent plat. Deze band doet Nirvana (die ook ooit in Vera speelde) absoluut eer aan. Ineens komt een van mijn metgezellen crowdsurfend voorbij. Ik beland in de pogopit en uiteindelijk op het podium. Vera is intussen één grote glijpartij: overal ligt bier. Om de haverklap gaan mensen onderuit. Gelukkig helpt iedereen elkaar weer gemoedelijk overeind. Imca Marina sluit de avond af. Ze lijkt even beschonken als haar publiek. In het Gronings keuvelt ze erop los; af en toe zingt ze een nummertje. En wat schetst mijn verbazing? Ze zingen allemaal mee.

Met liters bier in ons haar rollen we doodvermoeid Vera uit. Ik kan niet geloven dat het pas tien uur ‘s avonds is. In The Crown doen we een afzakkertje, terwijl we naar een jazzband luisteren. En dan is het toch echt bedtijd.

Heb jij nog legendarische dingen meegemaakt tijdens Eurosonic Noorderslag? Bands die we niet hadden mogen missen? Deel het hieronder.

0 reacties

JOSÉ VAN ESCH-SMEENGE

Blogger Groningen Joukje van Heukelem

JOUKJE VAN HEUKELEM

INGRID LINDEBOOM

Local en Stadjer Pascale Kruize I Go Groningen blogger

PASCALE KRUIZE

Blogger Stadjer Local I Go Groningen Willem Vonhof

WILLEM VONHOF

MAIKE VAN ELDERT

KAREN JANSEN

SONJA STEL

Share This