Lekker Grunnegs: het Eierbalfestival is in Stad!

door | 7 sep 2018 | Eten en drinken, Evenementen, Food & Drinks, Nieuws, Proeven, Typisch Groningen

Home » Evenementen » Lekker Grunnegs: het Eierbalfestival is in Stad!   |  tags:  festival, kindvriendelijk, muziek, snack

 

<a href="https://www.igogroningen.nl/author/thomas-de-jong/"><div style="width:100px; border:solid thin #ffffff; border-radius: 100px 100px 100px 100px; overflow: hidden; margin-top:-50px;"></div></a>

Check dé snack van Groningen; de eierbal!

Wie niet uit de provincie Groningen komt, heeft misschien nog nooit van de eierbal gehoord. Groningser dan deze snack wordt het niet, daarom wordt het Eierbalfestival ook wel een ode aan Groningen genoemd. Aanstaande zondag 9 september is het zo ver! Ben je in de buurt en wil je je eens onderdompelen in de prachtige Groningse snackcultuur? Dan mag je dit festival echt niet missen.

Een eierwattes?

Oké, je moet ‘m eigenlijk gewoon echt even komen proeven. Een gekookt ei, omhuld met een vegetarische ragout in een gefrituurd jasje. Geloof me: beter wordt het niet. Pindasausje, mosterd, of gewoon puur. Zeker voor vegetariërs ideaal, als je eens iets anders wilt snacken dan een kaassoufflé!

Een ode aan Groningen

De eierbal is typisch Gronings. De organisatoren van het festival vonden het hoog tijd om deze unieke snack eens in het zonnetje te zetten. En hoe kan dat beter dan met een festival?

Tijdens het festival kun je, natuurlijk, allerlei verschillende eierballen eten. Die worden gemaakt door verschillende snackbars en restaurants uit de stad. Reken maar dat er wat bijzondere dingen tussenzitten, maar ook de traditionele eierbal vind je er terug. Ook leuk: je eigen eierbal maken!

Groningen boven!

Naast de ‘aaierbaal’ kun je op het Eierbalfestival ook genieten van Groningse muzikanten, een spoedcursus Grunnegs en drankjes van Hooghoudt en Bax Bier. Er is ook aan de kinderen gedacht, dus het is een prima uitje voor het hele gezin.

Waar: EM2
Wanneer: 9 september, 12.00 – 22.00 uur
Kost dat? 12,50 euro

Meer informatie en tickets: www.eierbalfestival.nl

eierbalfestival-groningen

 

0 reacties

JOSÉ VAN ESCH-SMEENGE

Blogger Groningen Joukje van Heukelem

JOUKJE VAN HEUKELEM

INGRID LINDEBOOM

Local en Stadjer Pascale Kruize I Go Groningen blogger

PASCALE KRUIZE

Blogger Stadjer Local I Go Groningen Willem Vonhof

WILLEM VONHOF

MAIKE VAN ELDERT

KAREN JANSEN

SONJA STEL

Share This