De geweldige pannenkoeken stacks van Blue Bananas Pancake Cafe

door | 18 jun 2021 | Eten en drinken, Eten en drinken, Lunchen in Groningen, Ontbijt, Shoppen

Home » Eten en drinken » De geweldige pannenkoeken stacks van Blue Bananas Pancake Cafe   |  tags: 

 

<a href="https://www.igogroningen.nl/author/joukje-van-heukelem/"><div style="width:100px; border:solid thin #ffffff; border-radius: 100px 100px 100px 100px; overflow: hidden; margin-top:-50px;"></div></a>

Wanneer meerdere mensen je taggen in een bericht over de opening van een pancake café in Groningen weet je dat je bekend staat als pancakelover. En het is waar. Mijn eerste bestelling laat dan ook niet lang op zich wachten. Het is een groot succes. Dikke pannenkoeken met verrassende smaken en toppings. Ik ben om: dit wordt een blijvertje.

New kid in town! Blue Bananas Pancake Cafe opende begin dit jaar haar deuren. Een pittige start middenin de coronacrisis. Maar waar problemen zijn worden oplossingen gevonden. Blue Bananas maakte bezorgen en afhalen mogelijk en bedacht lekkere boxen voor thuis tijdens bijzondere dagen als Valentijnsdag en Pasen. Op een zondagochtend duik in de online menukaart om de eerste pancake stacks (stapels) te bestellen.

 

Verrassende smaken en toppings

De menukaart belooft veel goeds. Er zijn verschillende smaken pannenkoeken, zoals naturel, red velvet en cinnamon roll. De toppings variëren van vers fruit zoals frambozen en aardbeien tot noten zoals pistache en walnoten. Je bestelt een vaste combi, bijvoorbeeld the big bun, of naturel pannenkoeken waar je banaan, blauwe bessen of bacon aan toevoegt. Ik ga voor the John Lemon stack een verrassende combi van drie luchtige pannenkoeken met ricotta, lemon curd, passievrucht, rood fruit en pistachenoten. Mijn mede-pannenkoeketers gaan voor the lady in red, drie red velvet pannenkoeken met frambozen, witte chocola, munt en roomkaasglazuur en the blue bananas stack, drie pannenkoeken met blauwe bessen, banaan, aardbeien, kokos en walnoten. Ik weet nu al dat ik daar straks een hapje van wil proeven.
 

Blauwe plant en felgekleurde muren

Helaas valt Meerstad net buiten het bezorggebied. Stiekem niet erg, want ik ben benieuwd naar de binnenkant van deze hotspot. Dus hup, in de auto om onze bestelling op te halen. Blue Bananas springt in de op trend van nu: mooie plaatjes schieten voor op social media. Een knalblauwe plant (echt waar), verschillende felle kleuren en toffe prints op de muren, neonverlichting en marmeren tafelbladen. Ja, het interieur is zeker grammable. Naast hip oogt het ook gezellig. De zitjes zijn uitnodigend: vooral de banken langs de muur wil ik gelijk op neer ploffen. Voor nu pikken we onze bestelling op en sjezen we naar huis.
 
Pannenkoeken Groningen: pancakes van Blue Bananas Pancake Cafe
 

Thuis mooie stacks bouwen

Eenmaal thuis is het tijd om de stacks op te bouwen. Het uitpakken van de tas is al een feestje. Allemaal verschillende dozen en bakjes, alles netjes apart verpakt. We zoeken de juiste combinaties bij elkaar en gaan aan de slag. Blue Bananas levert een kaart mee met instructies, maar naar eigen inzicht wat fabriceren is natuurlijk ook leuk. Ondertussen kun je de speciale Blue Bananas Pancake Cafe playlist op Spotify opzetten. Een creatieve toevoeging voor een extra stukje beleving. Goed over nagedacht!
 
Pannenkoeken Groningen: pancakes van Blue Bananas Pancake Cafe
 

Ontbijt en lunch in 1

Onze pancake stacks zijn gelukt en doen het goed op beeld. Maar smaak is nog altijd belangrijker dan looks. Gelukkig zijn ze zich daarvan bewust: wat is dit een traktatie! De pannenkoeken zijn echt Amerikaans: dik en luchtig (fluffy). De toppings zorgen voor verschillende smaaksensaties. Zo is de Lemon Stack fris en licht zurig, de lady in red zoeter dan zoet en de blue banana stacks lekker tropisch. Voor alle drie geldt: wat is dit machtig. We kunnen na afloop geen boe of bah meer zeggen. Dit is genoeg voor ontbijt en lunch. Uitbuiken maar (en stiekem alweer een nieuw afhaalmoment plannen).
 
Pannenkoeken Groningen: pancakes van Blue Bananas Pancake Cafe
 
Praktisch:
Blue Bananas Pancake Café
Nieuwe Markt 9
9712 KN Groningen
 
Tips:
Met kinderen is het pannenkoekenschip aan het Schuitendiep ook leuk.
 
Inmiddels mogen de pannenkoeken binnen en op het terras worden gegeten. Met wie ga jij binnenkort?

0 reacties

JOSÉ VAN ESCH-SMEENGE

Blogger Groningen Joukje van Heukelem

JOUKJE VAN HEUKELEM

INGRID LINDEBOOM

Local en Stadjer Pascale Kruize I Go Groningen blogger

PASCALE KRUIZE

Blogger Stadjer Local I Go Groningen Willem Vonhof

WILLEM VONHOF

MAIKE VAN ELDERT

KAREN JANSEN

SONJA STEL

Share This