Piraten, prinsessen, pannenkoeken en een prima sfeer

door | 17 mei 2018 | Diner, Eten en drinken

Home » Eten en drinken » Diner » Piraten, prinsessen, pannenkoeken en een prima sfeer   |  tags:  kindvriendelijk, terras

 

<a href="https://www.igogroningen.nl/author/sona-stel/"><div style="width:100px; border:solid thin #ffffff; border-radius: 100px 100px 100px 100px; overflow: hidden; margin-top:-50px;"></div></a>

Door de kleine ronde raampjes kijken we naar de straat iets boven ons. Mensen haasten voorbij, het regent, maar wij zitten knus binnen. Met een grote pot stroop, een grote pot suiker en een menukaart met meer dan 100 ambachtelijke pannenkoeken voor onze neus. Het pannenkoekenschip aan het Schuitendiep is dé plek om met kinderen een hapje te eten. Ik ga er graag heen als we iets te vieren hebben. Gezellig met opa en oma of een tante mee.

Het is wat gehannes met de wandelwagen – veel trapjes en een deur die pas na dubbelklappen breed genoeg is voor een wandelwagen – maar eenmaal binnen is het een feest. De ambiance op het schip is gezellig en nostalgisch. Door de robuuste, zichtbare motor, de houten banken, tafels en vloeren proef je de typische sfeer van een zeilschip. We mogen zelf een tafel kiezen en zodra we zitten staat de serveerster met een set potloden en kleurplaten aan tafel.

Meisjeskleur Fristi

De bediening is vriendelijk. Als mijn dochter Imme vraagt om een ´meisjeskleur Fristi´ krijgt ze deze dan ook met dezelfde benaming geserveerd. Mijn zoon Teije is dol op de Verjaardagspannekoek, omdat er een cadeautje bij zit. Op zijn 4e verjaardag kreeg hij een lichtgevend zwaard. Zijn dag kon niet meer stuk en het is dé reden dat hij niet kon wachten om weer naar het pannenkoekschip te gaan. De verjaardagspannekoek wordt geserveerd met een vuurwerkfonteintje wat ons altijd aanmoedigt om uit volle borst ‘lang zal je leven’ te zingen. Als we er niet zijn voor een verjaardag, dan bestellen we de Zware Jongens-pannenkoek. Die komt dan wel zonder vuurwerk, maar wél met een verrassing.

Ikzelf ben dol op de hartige pannenkoek met kaas, spek en gember. Een redelijk gewone pannenkoek als je kijkt naar al die andere opties op de menukaart. De een is nog spectaculairder dan de ander. Ook pannenkoeken waarbij het niet lijkt te gaan om de pannenkoek, maar om een grote berg vlees. Ik geef toch de voorkeur aan een pannekoek waarbij je de pannenkoek proeft.

Als ik behoefte heb aan een shot groente, bestel ik de Vegetarier, met champignons, paprika, asperges en courgettes. Die pannenkoek wordt gegarneerd met currysaus en bieslook. Een verrassend lekkere combinatie!

Kijkje in de kombuis

Natuurlijk mag een kijkje in de kombuis niet ontbreken. Voorin het schip hangen piratenbeelden en een groot roer aan de bar. Vanaf hier zien we de koks onze pannenkoeken bakken. Ook is er voldoende tijd voor de kinderen om nog lekker te spelen in de speciaal daarvoor ingerichte scheepshut. Als de pannenkoeken geserveerd worden, vliegen ze weer aan tafel. De serveerster speelt nog steeds leuk mee en noemt Imme haar pannenkoek een Zware Meisjes-pannenkoek. Ze krijgt er een zeemeermin bij. Teije krijgt een piratenschip. Beide zijn dolenthosiast. ‘Nadeel’ is wel dat beide geen oog meer hebben voor hun pannenkoek. ?

De serveerster heeft een oprechte lach en plezier om het ons naar de zin te maken. Dat kan ik wel waarderen. De pannenkoeken van de kinderen gaan niet helemaal op. Tja, wat wil je, ze willen natuurlijk spelen. Maar dat is geen probleem, op mijn verzoek krijg ik gewoon een doggy bag mee. En als de jassen aan zijn, krijgen de kinderen ook nog een ballon aangereikt. Het feest is compleet.

Kortom, een hoop kinderpret midden in de stad op een bijzondere plek. En dat alles in een uurtje tijd, want de keuken en bediening werken in rap tempo. Ideaal, want zo liggen ze gewoon op tijd in bed.

Wist je dat..:

* Deze origineel getuigde twee-mast zeilklipper is gebouwd in 1908
* Het schip 43 meter lang is en de masten 23 meter hoog zijn
* Dit één van de grootste klippers ooit gebouwd is in Nederland
* Het schip met z’n machtige zwaarden en het prachtige lofwerk op de boeg 80 jaar trouwe dienst heeft gehad als zeilvaartschip
* Zomers is er een terras met uitzicht op het Schuitendiep
* Dit is het enige pannekoekenrestaurant in de stad

Bediening: jong, vriendelijk en snel
Minder validen: nee
Prijs: gemiddeld
Geschikt als werkplek: nee
Geschikt voor groepen: ja
Waardering: je gaat hier natuurlijk niet naartoe voor een rustig, romantisch en culinair hoogstandje. Je kiest voor ’t Pannekoekschip Groningen als je gezellig en relatief snel en niet te duur met je kids uit eten wilt.

 

Welke pannenkoek van ’t Pannekoekschip Groningen is jouw favoriet? Laat het ons hieronder weten.

0 reacties

JOSÉ VAN ESCH-SMEENGE

Blogger Groningen Joukje van Heukelem

JOUKJE VAN HEUKELEM

INGRID LINDEBOOM

Local en Stadjer Pascale Kruize I Go Groningen blogger

PASCALE KRUIZE

Blogger Stadjer Local I Go Groningen Willem Vonhof

WILLEM VONHOF

MAIKE VAN ELDERT

KAREN JANSEN

SONJA STEL

Share This