Havermoutontbijt buiten de deur

door | 13 jan 2020 | Eten en drinken, Ontbijt

Home » Eten en drinken » Ontbijt » Havermoutontbijt buiten de deur   |  tags:  vegan, vegetarisch

 

<a href="https://www.igogroningen.nl/author/dana-coerts/"><div style="width:100px; border:solid thin #ffffff; border-radius: 100px 100px 100px 100px; overflow: hidden; margin-top:-50px;"></div></a>

Een zaak in Groningen waar je om 8:00 uur al terecht kunt voor een lekker (vegan) ontbijt? Dat hadden we nog niet. Als er dan ook nog havermout op de kaart staat is dat voor mij reden genoeg om hier naartoe te gaan. Sinds eind oktober 2019 is ijssalon ‘Bij de Sluis’ omgetoverd tot een heuse havermoutbar. Maar wat moet ik me daar nou bij voorstellen?

Om hierachter te komen spreek ik samen met vriendin M. op een frisse zaterdag om 12:00 af bij Bij de Sluis 1a. In de zomer kun je hier lekker suppen of ijsjes eten, maar deze winter zijn de koude ijsjes vervangen door warme kommen havermout. Als grote ontbijters en havermoutfans zijn wij wel benieuwd naar deze trend die is overgewaaid uit New York.

 

Ontbijten in Groningen? Havermoutbar Bij de Sluis, lekker vegan en vegetarisch - foto Instagram Bij de Sluis
 

Kopje koffie erbij

Bij binnenkomst heet Hans, de eigenaar, ons vrolijk welkom. Hij begroet ons vanachter de bar waar in de zomer het ijs ligt. We kiezen een plekje aan één van de tafeltjes bij de muur. Of we al wat willen drinken? Jazeker, een lekkere kop koffie gaat er wel in. Daarvoor meteen al onze complimenten want deze smaakt uitstekend. Hans vertelt ons dat hij goede koffie erg belangrijk vindt. Momenteel gebruikt hij nog Kaldi, maar op termijn wil overstappen naar koffie van lokale ondernemers.
 
Ontbijten in Groningen? Havermoutbar Bij de Sluis, lekker veganistisch en vegetarisch
 

Dampend kommetje havermout

Ondertussen bestuderen we de menukaart die boven de keuken hangt. Er staan vijf verschillende smaken havermoutbowls op het menu waar je extra toppings aan kunt toevoegen. Havermout met fruit vind ik altijd een lekkere combi en ik twijfel tussen de Apple pie en Tropical berry . Vriendin M. neemt de Peanoat met pindakaas en banaan en ik besluit voor de Tropical berry met blauwe bessen, kokos en pure chocolade te gaan. We nemen er ook nog een verse jus d’orange bij en binnen no time staat er een dampend kommetje havermout voor onze neus.
 
Ontbijten in Groningen? Havermoutbar Bij de Sluis, lekker vegan en vegetarisch - foto Instagram Bij de Sluis
 

Een stevige basis

Door de grote hoeveelheid blauwe bessen en chocolade is de havermout nauwelijks zichtbaar. De bowls zijn niet alleen ontzettend instagramwaardig, ze smaken ook nog eens heerlijk. De frisse bessen en kokos combineren perfect met de in de havermout gesmolten chocolade. De variant met banaan, walnoten en pindakaas smaakt precies zoals je doet vermoeden en is de juiste basis voor een stevige herfst/winterwandeling.
 
Ontbijten in Groningen? Havermoutbar Bij de Sluis, lekker veganistisch en vegetarisch
 

Geschikt voor elk publiek

Dat deze havermoutbar naast hippe studenten en fitgirls ook ander publiek trekt blijkt uit de verschillende bezoekers die langskomen. Zowel een vader met zijn 3-jarige kind als een moeder met dochter die net van de Primark komen. Conclusie: deze havermoutbar is er voor iedereen die van havermout houdt!

 

Wanneer gaan we weer?

Na nog een praatje met Hans en een mooie foto gaan wij goed gevuld de deur uit. Zowel vriendin M. als ik komen hier zeker nog eens terug. Lekker bijpraten onder het genot van een goede kop koffie en een warme kom havermout.
 
Goed om te weten:
– Ook de koffie is een absolute aanrader!
– Hans gebruikt enkel plantaardige havermelk van het merk Oatly en ook bij de keuze van de andere producten kiest hij zo veel mogelijk voor duurzaam en lokaal.
 
Praktisch:
– Gedurende de wintermaanden op di-vr van 8:00 tot en 14:00 uur geopend & op zaterdag van 9:30 tot 14:00 uur.
– De havermoutbar is te vinden naast de Eelderbrug op het adres Bij de Sluis 1a.
 
Tips:
– De honing kan op verzoek vervangen worden door agavesiroop zodat je bowl volledig vegan is.
– Voeg extra toppings toe aan je bowl
– Kies de exclusieve I Go Groningen aanbieding waarbij je naast je lekkere kom havermout ook een koffie of thee en een verse jus d’orange krijgt. Nu voor € 7,95 i.p.v. € 11,50 p.p.! Reserveer hier snel je ontbijt deal. Deze aanbieding loopt tot en met februari 2020.
 
Wat is jouw favoriete havermoutbowl? Laat het me hieronder weten in een reactie.

 

0 reacties

JOSÉ VAN ESCH-SMEENGE

Blogger Groningen Joukje van Heukelem

JOUKJE VAN HEUKELEM

INGRID LINDEBOOM

Local en Stadjer Pascale Kruize I Go Groningen blogger

PASCALE KRUIZE

Blogger Stadjer Local I Go Groningen Willem Vonhof

WILLEM VONHOF

MAIKE VAN ELDERT

KAREN JANSEN

SONJA STEL

Share This