EIGHT; nieuwe lunch- en borrelspot aan de Aweg

door | 13 jan 2023 | Eten en drinken, Lunchen in Groningen

Home » Eten en drinken » Lunchen in Groningen » EIGHT; nieuwe lunch- en borrelspot aan de Aweg   |  tags:  De Westerhaven

 

<a href="https://www.igogroningen.nl/author/josesmeenge/"><div style="width:100px; border:solid thin #ffffff; border-radius: 100px 100px 100px 100px; overflow: hidden; margin-top:-50px;"></div></a>

De Westerhaven is een toffe nieuwe lunchspot rijker. Nog maar vier maanden geleden opende Eight haar deuren in een historisch pand aan de Aweg. Via mijn social media zie ik Eight steeds voorbijkomen als top. Dat moet een teken zijn. Als lunchfan kon ik niet wachten om hier een kijkje te nemen en natuurlijk de kaart uit te proberen.

De lunch is mijn favoriete maaltijd van de dag. Genieten van verse, uitgebreid belegde broodjes, ik ben er dol op. Ik ga dan ook graag op pad om nieuwe plekken te ontdekken. Met de komst van Eight is Groningen een lunchparel rijker! Het historische pand is sfeervol en modern ingericht.

 

Horeca-avontuur

Een paar maanden geleden opende Eight z’n deuren. Je kunt hier terecht voor ontbijt, brunch, lunch, borrel en alles daartussen. De zaak wordt gerund door Bas en Michel. Michel bestiert de keuken en Bas serveert alle heerlijkheden met een grote glimlach aan tafel. Naast hun werk bij Eight hebben ze allemaal nog een kantoorbaan. Supertof om te zien hoe ze twee compleet verschillende dingen combineren. Voor hen is de horeca een nieuw avontuur.
 

lunchen Groningen: Eight aan Aweg Westerhaven

Michel en Bas


 

Voor elk wat wils

De lunchkaart is compact en tegelijkertijd heel compleet. Wil je iets unieks proberen? Ga dan voor een van de limited edition lunchgerechten. Ik kies voor een slice geitenkaas en Harold, mijn man, gaat voor een wrap met kip. We genieten van onze drankjes en de gezelligheid in het restaurant. Er heerst een gemoedelijke sfeer. Voor we het weten staat Bas weer naast ons met twee prachtig opgemaakte borden. Mijn slice met geitenkaas is hemels! De geitenkaas is heerlijk zacht en vormt een perfecte combinatie met de zwarte sesam en mangocompote. De wrap van Harold ziet er ook heerlijk uit. Het is een opgewerkte, rijkelijk belegde wrap. De kip is heerlijk gekruid en perfect mals. Chapeau Michel, het is verrukkelijk!
 
lunchen Groningen: Eight aan Aweg Westerhaven
 
Als toetje genieten we van een huisgemaakte counter sweet, een combinatie van chocolade, butterscotch en karamel. Heer-lijk!
Dit is mijn nieuwe favoriete lunchspot!
 

Ontbijt en borrel

Naast lunchen kun je bij Eight ook terecht voor een borrel. Na het zien van de borrelkaart kan ik niet wachten om hier een vrijdagmiddagborrel te houden. Avondje doorgehaald in de stad? Bij Eight kun je terecht voor een ‘Afterparty’, een uitgebreid ontbijt inclusief aspirine :-).

 

lunchen Groningen: Eight aan Aweg Westerhaven
 
Praktisch:
Adres Eight: Aweg 8
Open: vrijdag t/m zondag (11.00 – 18.30 uur)
Tel: 06 20519888
 
Wat is jouw lunch ervaring bij Eight? Deel het hieronder.
 

0 reacties

JOSÉ VAN ESCH-SMEENGE

Blogger Groningen Joukje van Heukelem

JOUKJE VAN HEUKELEM

INGRID LINDEBOOM

Local en Stadjer Pascale Kruize I Go Groningen blogger

PASCALE KRUIZE

Blogger Stadjer Local I Go Groningen Willem Vonhof

WILLEM VONHOF

MAIKE VAN ELDERT

KAREN JANSEN

SONJA STEL

Share This