Food Matterz – waar goed eten er toe doet

door | 11 dec 2018 | Eten en drinken, Lunchen in Groningen

Home » Eten en drinken » Lunchen in Groningen » Food Matterz – waar goed eten er toe doet   |  tags:  gezond

 

<a href="https://www.igogroningen.nl/author/marjolein-linstra/"><div style="width:100px; border:solid thin #ffffff; border-radius: 100px 100px 100px 100px; overflow: hidden; margin-top:-50px;"></div></a>

Soms heb je van die plekken waar je graag vaker wilt lunchen. Food Matterz is zo’n plek in Groningen. Nog maar amper een jaar open en eigenlijk net iets buiten het centrum, maar dat heeft geen invloed op Food Matterz. Veel mensen weten het lunchtentje inmiddels te vinden en terecht. 

Sfeer

Een van de redenen waarom ik Food Matterz vaker ga bezoeken is toch wel de sfeer. De mix van Scandinavisch met een tintje industrieel is iets wat ik graag zie in een restaurant of lunchzaak. Houten tafels, deels hoge en deels lage, in combinatie met de betonnen vloer zorgen voor een leuke frisse uitstraling.

Het lichte interieur valt zo te zien bij verschillende doelgroepen in de smaak: studenten weten Food Matterz te vinden, maar ook mensen met een jaartje meer (;-)) lezen er onder het genot van een kopje koffie een krantje. Vergeet ook niet het uitzicht dat je hebt op het water, dankzij de grote ramen. Daarnaast doet het terras fijn aan. Hier zit je zowel aan de kant van de Ebbingestraat als aan de Turfsingel. Lekker mensen kijken op zonnige dagen, toch?

biologisch lunchen in Groningen - Food Matterz

Lekker lunchen in Groningen: Food Matterz aan de Oude Ebbingestraat

 

Gezond en verantwoord eten

‘Antibioticavrije kip’ lees ik op de menukaart bij het broodje van de maand. Bij het zien van de menukaart wordt me duidelijk dat Food Matterz aan verantwoord eten doet. Met de producten van lokale ondernemers kiezen ze bewust voor kwaliteit. Dat zie terug bij Food Matterz en dat proef je ook, want al die producten zijn natuurlijk hartstikke vers.

Sandwiches en yoghurt zijn de specialiteiten waar het om draait bij Food Matterz en dat maakt het lastig kiezen tussen al dat lekkers. Ik kies voor het broodje van de maand, of eigenlijk het-broodje-van-een-maand-eerder die nog steeds op de kaart staat omdat hij zo lekker is: kip-avocado. Puur genieten zo’n vers broodje met verse producten. Het broodje en de warme chocolademelk die ik daarbij bestelde, daar is gewoon aan af te zien dat het met zorg voor me klaar is gemaakt.

Lunchen in centrum Groningen

Verantwoorde & lokale ingrediënten.

Meer dan een lunchzaak

Dat Food Matterz meer is dan een lunchzaak, blijkt wel als je binnenkomt. Je kunt namelijk ook allerlei delicatessen kopen om mee te nemen naar huis. Ook dit zijn van die fijne producten die met zorg zijn uitgezocht. De liefhebber kan hier ook een yoghurt to go of een van de beste koffies van de provincie Groningen meenemen. Want inderdaad, nog maar amper een jaar open en de koffie van Food Matterz staat al op de 18e plek in de Misset Horeca top 100 en is daarmee de beste in de provincie Groningen. Dat we daarbij ook nog eens gastvrij zijn ontvangen, maakt Food Matterz tot een echte hotspot waar je vaker langs wilt.

beste koffie Groningen

Bij Food Matterz drink je de beste koffie van Groningen, volgens de Misset Horeca Koffie Top 100 in 2018.

 

Praktisch

  • Adres: Oude Ebbingestraat 86
  • Openingstijden: Maandag: 12.00 uur- 17.30 uur, dinsdag t/m vrijdag 9.00 uur – 17.30 uur en zondag 12.00 uur – 17.00 uur
  • Tip: Je mag hier op je laptop werken

Food Matterz Cafe Groningen: Lekker lunchen

Food Matterz Cafe Groningen: Lekker lunchen

 

0 reacties

JOSÉ VAN ESCH-SMEENGE

Blogger Groningen Joukje van Heukelem

JOUKJE VAN HEUKELEM

INGRID LINDEBOOM

Local en Stadjer Pascale Kruize I Go Groningen blogger

PASCALE KRUIZE

Blogger Stadjer Local I Go Groningen Willem Vonhof

WILLEM VONHOF

MAIKE VAN ELDERT

KAREN JANSEN

SONJA STEL

Share This