STACH: koffie hotspot in Forum Groningen

door | 12 feb 2020 | Eten en drinken, Koffie en thee

Home » Eten en drinken » Koffie en thee » STACH: koffie hotspot in Forum Groningen   |  tags:  Forum Groningen, brownie, vegan

 

<a href="https://www.igogroningen.nl/author/maike-van-eldert/"><div style="width:100px; border:solid thin #ffffff; border-radius: 100px 100px 100px 100px; overflow: hidden; margin-top:-50px;"></div></a>

Verse brownies, de heerlijkste PUKKA-thee, de perfecte kop koffie in een kleurrijke en creatieve omgeving. De ideale plek om bij te praten met vrienden, te werken of zelf even tot rust te komen. Waar ik eerst altijd voor naar de Randstad moest afreizen kan ik nu gewoon in Stad terecht: STACH in het Forum.

Als een blij ei maak ik een sprongetje wanneer ik dit nieuws hoor: STACH in Groningen! Tijdens een dagje shoppen in Amsterdam is dit vaste prik. Ik word altijd ontzettend gelukkig van alle kleuren, verse producten en heerlijke koffie. STACH biedt van alles: van gluten- en lactose vrije granola’s met fruit tot verse crispy croissants. En alles is homemade. Dit kan ik zeker gebruiken op een vroege zondagmorgen. Meteen tijd dus om mijn favoriete plek, dit keer in Groningen, te bewonderen. Zoals STACH zelf al zegt: ‘wij denken elke dag na over hoe wij ervoor kunnen zorgen dat jij de dag goed doorkomt.’
 

Inspirerende omgeving en heerlijk comfort

Vandaag moet ik behoorlijk aanpoten en heb ik nog een aantal schrijfopdrachten in de agenda staan. Ik neem snel plaats in een nu nog relatief rustig hoekje. Om mij heen zie ik prachtige borden met creatieve teksten. Niet zomaar een prijslijst met koffiesoorten, maar geheel in de stijl van handletteren. Ik ga zitten, stal mijn spullen uit en trek een klein sprintje naar de kassa. Tussen al dat lekkers valt bijna niet te kiezen: verse kokosmakronen, red velvet brownies of appeltaart? Ik ga voor de red velvet brownie omhuld met witte chocolade, dat moet wel een pareltje zijn. Deze bestel ik samen met mijn favoriete thee: een gemberthee van PUKKA.
 

Ultiem genieten en even bijkomen

Al hoewel ik vol goede moed begin met werken, merk ik al snel dat het wat rumoeriger wordt om mij heen. De mensen stromen binnen en gaan allemaal gezellig aan de koffie. Ik vind een beetje rumoer tijdens het werken fijn, maar niet te veel. Al snel besluit ik dan ook mijn laptop dicht te klappen en gewoon even een momentje voor mijzelf te nemen. Want dat kan hier zeker ook!
 
Koffie drinken in Groningen: STACH in Forum Groningen
 
De red velvet brownie is nog lekkerder dan ik had gedacht. Ik ben sowieso een onwijs red velvet fan, maar die witte chocola eromheen maakt het net wat specialer. Aangezien ik hier wel even zit bestel ik nog een warme drank: natuurlijk koffie mét kokosmelk en ook die is heerlijk (kokosmelk in een cappu is sowieso een aanrader)! Ik krijg het in een glas, dat vind ik zelf erg prettig en het staat ook nog eens leuk. Met een tijdschrift erbij kan ik mij uren vermaken.
 

Fijne en unieke producten voor thuis

Wanneer ik mijn cappu (inclusief hartjesvorm in het melkschuim, yes!) op heb en vol zit van de brownie snuffel ik nog even door de hele zaak. Dit moet je zeker even doen! Ze verkopen, naast producten voor in het restaurant, ook heel veel leuke spullen voor thuis. STACH stilt mijn verslaving aan PUKKA-thee ook helemaal: het is een paradijs aan verschillende soorten. Snel pak ik ook nog een chocoladereep van STACH mee (alleen al om de verpakking… prachtig bebloemd!).

Mijn cafeïne van de dag heb ik weer binnen en met wat fijne producten en rust in mijn hoofd na een uurtje zitten loop ik weer naar huis. Wat ben ik blij dat STACH ook in Groningen haar plaats heeft gevonden. Hier ben ik de komende tijd nog vaak te vinden.
 
Praktisch:
Adres STACH: Nieuwe Markt 1
Openingstijden: ma – zo 09:00-19:00

Een kleine tip: Kom je in de winter in STACH? Ga dan ook eens voor de warme chocolademelk met slagroom. Het lijken wel echte brokken gesmolten chocolade, super bijzonder!

 

Tip:
Lees ook José haar blog over haar 5 favoriete koffietentjes in Groningen of struin even door alle koffie en thee blogs.

 

Waarvoor loop jij het liefst bij STACH naar binnen? Laat het me hieronder weten in een reactie.

 

0 reacties

JOSÉ VAN ESCH-SMEENGE

Blogger Groningen Joukje van Heukelem

JOUKJE VAN HEUKELEM

INGRID LINDEBOOM

Local en Stadjer Pascale Kruize I Go Groningen blogger

PASCALE KRUIZE

Blogger Stadjer Local I Go Groningen Willem Vonhof

WILLEM VONHOF

MAIKE VAN ELDERT

KAREN JANSEN

SONJA STEL

Share This