Cappucino, vino en weldaad

door | 2 jul 2018 | Koffie en thee

Home » Eten en drinken » Koffie en thee » Cappucino, vino en weldaad   |  tags: 

 

<a href="https://www.igogroningen.nl/author/sona-stel/"><div style="width:100px; border:solid thin #ffffff; border-radius: 100px 100px 100px 100px; overflow: hidden; margin-top:-50px;"></div></a>

Ik ben nog nooit op een luxe cruise geweest, maar ik heb het gevoel dat ik er nu een beleef.

Vol verwachting lopen mijn zus Paulien en ik voor de eerste keer de trappen op van Cappuvino, de nieuwe koffie- en wijnbar aan de Vismarkt. Een velours gordijn schermt de trap af van het bargedeelte, zachte jazzmuziek en beschaafd geroezemoes klinken er doorheen.

‘Goedemiddag dames,’ begroeten de gents (in klassiek zwart-wit met stropdas) ons als we de bar betreden. Het voelt toegankelijk en gastvrij. Ik ervaar direct een classy sfeer met een moderne twist. Er is gebruik gemaakt van leer en hout en bruine en gouden tinten. Op de achtergrond speelt de muziek op een aangenaam volume.

Altijd fijn als je jezelf nog kan horen praten

Cappuvino bevindt zich op de eerste en tweede verdieping. De grote glazen pui biedt uitzicht over de Vismarkt. Aan de kleine koffietafeltjes heb je een perfecte plek om lekker mensen te kiekn’. Wij spotten een plekje op de bruine leren bank in de hoek.

Koffie verkeerd bij Cappuvino Groningen

De vriendelijke serveerster bezorgt mijn cafe latte op een stijlvol bordje met naast de koffie een krokant koekje. Deze zaak pretendeert goede koffie te serveren. Check, dat doen ze. Heerlijk. Het hete water van Paulien komt met losse theeblaadjes die ze zelf mag onderdompelen. Zo hoort het, vind ik. Ik bestel daarom ook nog een thee. Lekker, met gedroogde bosvruchtjes.

 

 Thee drinken Groningen bij Cappuvino

Langzaamaan loopt de zaak vol

Het is zaterdag. Winkelend publiek neemt hier duidelijk graag pauze. Een moeder met kleuterdochter met tassen vol nieuwe kleren naast zich op de grond, een ouder echtpaar dat in stilte geniet van een taartje bij de koffie en een groepje studentes dat giechelend om een telefoonschermpje gebogen zit. We zien geen laptops hier. Dat is een bewuste keuze, vertelt de serveerster. Cappuvino wil geen werkplek zijn, maar kiest bewust voor een onstpannen levendigheid en een gezonde doorstroom van klanten. Geen stopcontacten dus.

Ik voel me verwend

Als ik naar de wc moet, word ik verrast door het gegeven dat er nóg twee etages zijn. De wc is op de bovenste verdieping. De luxe overvalt me. Ik was m’n handen met Rituals-zeep en kijk uit over de bedrijvigheid op de Vismarkt. Er wordt nog hard gewerkt aan een dakterras, zo vertelt de serveerster me later. Dat lijkt mij en Paulien heerlijk voor de zomerse avonden. Deze gezelligheid. En dan misschien wel een heerlijke koffie of thee, maar ook een wijntje, biertje of cocktail, die schijnen hier ook erg smakelijk te zijn.

Dat doen ze goed, bij Cappuvino.

Ik ben benieuwd naar jouw ervaring bij Cappuvino. Deel het hieronder.

0 reacties

JOSÉ VAN ESCH-SMEENGE

Blogger Groningen Joukje van Heukelem

JOUKJE VAN HEUKELEM

INGRID LINDEBOOM

Local en Stadjer Pascale Kruize I Go Groningen blogger

PASCALE KRUIZE

Blogger Stadjer Local I Go Groningen Willem Vonhof

WILLEM VONHOF

MAIKE VAN ELDERT

KAREN JANSEN

SONJA STEL

Share This