Voilà: een magnifiek vijfgangendiner pour le gourmand

door | 3 sep 2018 | Diner, Eten en drinken

Home » Eten en drinken » Diner » Voilà: een magnifiek vijfgangendiner pour le gourmand   |  tags:  luxe, wijn

 

<a href="https://www.igogroningen.nl/author/kirsten-sikkema/"><div style="width:100px; border:solid thin #ffffff; border-radius: 100px 100px 100px 100px; overflow: hidden; margin-top:-50px;"></div></a>

Echte fijnproevers (gourmands) reserveren een tafel bij restaurant Voilà in Groningen.

Zoals de eigenaren het zelf zeggen: ‘Iedere dag is bijzonder en vers.’ Van tevoren weet je niet wat er die avond op je bordjes zal liggen. Dat beslist de kok voor je. Als dat geen service is. Scheelt mij weer kiezen.

 

restaurant Voila Groningen

 

Moeilijke eters?

Uit eten gaan in de huidige samenstelling – ik en mijn vriend Arnoud, vrienden Mark en Marianne – staat garant voor wijnarrangementen. En het doorgeven van een paar bescheiden eetwensen. De mannen eten alles, maar Marianne en ik hebben een kort lijstje: geen vlees, wel vis maar dan liever weer geen baby-octopussen (ik), en wel kip maar geen rund- of varkensvlees (Marianne). Dit had ik al bij het reserveren doorgegeven, en ook aan tafel wordt dat nog even gecheckt. Netjes, bedankt! Vooraf hoorde ik ook al van anderen dat Voilà erg netjes omgaat met allergieën en (di)eetwensen. Dat klopt dus.

Verder zijn we makkelijke eters. De jongen in de bediening legt ons uit dat we een verrassings-vijfgangendiner krijgen. ‘Zonder vlees, maar met vis voor de dames.’ Dat is al één verklapte verrassing, maar goed. 😉 Bij elke gang kunnen we een heel of half glas bijpassende wijn krijgen.

 

S’amuser

Genieten maar! Na de aftrap met een smaakvolle amuse en een mousserende wijn volgt een heerlijk voorgerecht. Bij elke gang wordt uitgelegd welke ingrediënten gebruikt zijn en hoe deze smaken elkaar complementeren. Bij het koude voorgerecht met een tartaar van vis en verschillende bereidingen van komkommer (onder andere ijs en soep) zucht iedereen aan tafel even. Zo lekker! Ook de volgende gang, de bouillabaisse met schelpen en gegrilde stukken vis, gaat er goed in.

Voila Groningen: franse keuken groningen

vijfgangendiner Groningen

Voila Groningen: vijfgangendiner

Hoofd

Waar de mannen twee bereidingen van lamsvlees als hoofdgerecht krijgen, sieren een tarte-tartin van gekarameliseerde rode ui met gegrilde groenten, een stevig stuk vis en een luchtige kerriesaus de borden van mij en Marianne. De wijn sla ik deze gang even over, maar ik neem na afloop wel een slokje van de stevige Spaanse rode wijn die Arnoud bij zijn gerecht kreeg.

Uit eten in Groningen: Voila

Voila Groningen: goed restaurant Groningen

Proeven

Bijna jammer om alweer naar het nagerecht te gaan. Na een kaasplankje met port komt mijn favoriete onderdeel: zoetigheid! Het keurige bordje met een bolletje ijs, aardbeienkwarktaart, basilicum-merengue (verbazingwekkend lekker) en rood fruit is zo op.

Het decor

Aan de tafelkleden buiten hangen lepels en vorken als gewichtjes, zodat het niet opwaait. Binnen siert een barok, donker behang de achterwand. Misschien niet het mooiste behang, maar het klopt weer wel met de rest van het interieur. De kleine keuken is volledig open en staat in het midden van de zaak. De diepe kleuren en kleine details maken Voilà gezellig. De tafels zijn opgesierd met delicate vaasjes met bloemen. Het voelt sjiek, maar niet té, en dat is fijn.

Au revoir

Het is half twaalf als we de rekening vragen. We hebben ruim 4,5 half uur zitten tafelen in goed gezelschap, met heerlijk eten en in een fijne sfeer. Zou ik Voilà aanraden aan anderen? Zeker! Kom ik er zelf ook weer eens terug? Jazeker! Maar wel even sparen eerst. 😉

Uit eten in Groningen - Voila

Beste restaurants Groningen: Voila

 

Praktisch:

  • W.A. Scholtenstraat 39 (5 minuten lopen vanaf de Martinitoren)
  • Vijfgangendiner voor 45 euro
  • Je kunt online reserveren

Tips:

  • De bediening adviseert je graag over een goede wijn bij elke gang
  • Op zonnige avonden kun je ook op het terras eten

0 reacties

JOSÉ VAN ESCH-SMEENGE

Blogger Groningen Joukje van Heukelem

JOUKJE VAN HEUKELEM

INGRID LINDEBOOM

Local en Stadjer Pascale Kruize I Go Groningen blogger

PASCALE KRUIZE

Blogger Stadjer Local I Go Groningen Willem Vonhof

WILLEM VONHOF

MAIKE VAN ELDERT

KAREN JANSEN

SONJA STEL

Share This