‘t Koetshuys: heerlijk dineren in een sfeervolle huyskamer

door | 28 okt 2022 | Diner, Eten en drinken

Home » Eten en drinken » Diner » ‘t Koetshuys: heerlijk dineren in een sfeervolle huyskamer   |  tags:  Schildersbuurt

 

<a href="https://www.igogroningen.nl/author/josesmeenge/"><div style="width:100px; border:solid thin #ffffff; border-radius: 100px 100px 100px 100px; overflow: hidden; margin-top:-50px;"></div></a>

Restaurant ‘t Koetshuys ken ik al sinds mijn studententijd, laaaang geleden. Destijds kwam ik hier met mijn studenten badmintonvereniging, ter ere van een Dies- of kerstdiner. Inmiddels heeft ‘t Koetshuys een nieuwe eigenaar en een nieuw concept. Dat wil ik natuurlijk proberen.

Restaurant & Bar ‘t Koetshuys is een kleine sfeervolle huiskamer, of zoals ze het zelf benoemen huyskamerrestaurant. Het ligt aan een gezellig horecaplein in de Groningse Schildersbuurt. Hier geniet van je van huisgemaakte drankjes en oprechte Groningse gastvrijheid.

Voor het eten genieten van we van speciaalbiertje op het terras. Ik ga voor een Weizener en Harold, mijn man, kiest voor een fruitige IPA van Lagunitas. Eenmaal binnen begrijpen we meteen waarom het een huiskamerrestaurant wordt genoemd. We nemen plaats aan een grote donkere houten tafel. Aan elke tafel staan tenminste vier unieke stoelen, die toch een geheel vormen. De wand is aangekleed met een tekening van Europa, waarop de geserveerde wijnen met bijbehorende landen staan. Leuk, we gaan meteen raden welke wijn we bij elke gang gaan proeven.
 

Verrassingsmenu

Bij ’t Koetshuys geniet je van een verrassingsmenu van de chef. Je weet dus nooit precies wat je krijgt. Een ideale manier om nieuwe gerechten, smaken en wijnen te ontdekken. Ik vind dit concept steeds leuker en leuker.

Om de gerechten mooi aan te kleden kiezen we voor een bijpassend wijnarrangement. Je kunt hierbij kiezen voor een arrangement met volle en halfvolle glazen wijn. De eerste gang bestaat uit een tataki van zalm met sesamdressing, ingelegde komkommer en een coulis van komkommer en kalamansi. We drinken er een fijne fruitige Chardonnay uit Roemenië bij. De coulis van kalamansi is echt top. We proberen te beschrijven (zonder Google te raadplegen uiteraard) waar het naar smaakt, een combinatie van sinaasappel en citroen. We vragen het de serveerster en het blijkt te kloppen! Haar compliment voor onze goede smaak steken we meteen in onze zak.
 
Restaurant Groningen: 't Koetshuys
 
Nippend aan ons glas wijn kijken we de huyskamer rond. De gasten vormen een gemêleerd gezelschap van studenten, stadjers en internationals. Een echte plek om elkaar te ontmoeten dus.

De tweede gang bestaat uit een Tom Kha soep met een vleugje koriander. In de soep drijft een knapperig stuk lotuswortel wat de soep een lekkere bite geeft. Hierbij genieten we van een witte wijn uit de Marsanne in Frankrijk.

Voor de derde gang verruilen we de witte wijn voor een rode. Dat kan maar één ding betekenen, we gaan over naar vlees. Dat is niets te veel gezegd.

Met een grote glimlach en duidelijk veel plezier zet de ober twee prachtig opgemaakte borden voor ons op tafel. De ossenhaas is super mals en smelt bijna op mijn tong. De saus van jus de veaux & antiboise vormt een goede combinatie met het malse vlees en geeft de seizoensgroenten extra smaak. De Primitimo uit het Italiaanse Puglia maakt het geheel compleet. De krachtige wijn smaakt perfect bij de malse ossenhaas.
 
Restaurant Groningen: 't Koetshuys
 

Toetjesmaag

Langzaamaan begin ik wel wat vol te raken. Gelukkig beschik ik over een toetjesmaag, zodat ik de laatste gang niet aan mij voorbij laat gaan.
Onder het genot van een klassieke dessertwijn, de Spätlese uit Oostenrijk, genieten we van een overheerlijk dessert. Gepocheerde perzik met chocolade, een coulis van guave, boterzachte mascarpone en heerlijk fris yoghurtijs.
 
Restaurant Groningen: 't Koetshuys
 
Met gevulde magen stappen we zeer voldaan het restaurant uit. ’t Koetshuys is wat mij betreft een blijvertje. Een zeer geschikte locatie om bijvoorbeeld je verjaardag, nieuwe baan of jubileum te vieren.
 
Restaurant Groningen: 't Koetshuys
 

Cadeautje nodig?

Zoek je een uniek cadeautje of wil je thuis genieten van één van de huisgemaakte likeuren van ’t Koetshuys? Neem dan een kijkje in de antieke kast in het restaurant en kies wat lekkers uit. Hier vind je ook handgemaakte bonbons gevuld met huysgemaakte limoncello.
 
Praktisch:
Adres ‘t Koetshuys Restaurant & Bar: Blekerstraat 22 Groningen
Je kunt kiezen uit een 3-, 4-, 5-, of 6-gangen diner (op vrijdag en zaterdag vanaf 4-gangen).
Reserveren via: www.koetshuysgroningen.nl, 050–3130511 of info@koetshuysgroningen.nl
 

Welke heerlijke gerechten at jij bij ‘t Koetshuys? Deel het hieronder in een reactie.
 

0 reacties

JOSÉ VAN ESCH-SMEENGE

Blogger Groningen Joukje van Heukelem

JOUKJE VAN HEUKELEM

INGRID LINDEBOOM

Local en Stadjer Pascale Kruize I Go Groningen blogger

PASCALE KRUIZE

Blogger Stadjer Local I Go Groningen Willem Vonhof

WILLEM VONHOF

MAIKE VAN ELDERT

KAREN JANSEN

SONJA STEL

Share This