Culinair barbecueën? Schuif aan op No. 25.

door | 27 mrt 2019 | Diner, Eten en drinken

Home » Eten en drinken » Diner » Culinair barbecueën? Schuif aan op No. 25.   |  tags: 

 

<a href="https://www.igogroningen.nl/author/joukje-van-heukelem/"><div style="width:100px; border:solid thin #ffffff; border-radius: 100px 100px 100px 100px; overflow: hidden; margin-top:-50px;"></div></a>

No. 25 staat hoog op mijn to visit lijstje met restaurants om lekker bij uit eten te gaan in Groningen. In een open keuken maken ze daar de lekkerste creaties. Alles homemade met alleen maar verse ingrediënten. Wanneer er dan ook nog eens zo’n parel van een Big Green Egg in de keuken staat, ben ik om. Deze sensatie wil ik proeven.
 
No. 25 Groningen: lekker uit eten bij hotspot
 

Voor: een plank vol verse gerechtjes

Voordat ik een restaurant bezoek spit ik thuis alvast online de menukaart door. Wat voor lekkers staat mij te wachten? Ik ben een enorme twijfelkont en verander daarom ook vaak van keuze. Zo ook bij No. 25. Bij het zien van de kaart staat er namelijk nóg meer op dan ik van tevoren online zag. Gelukkig hebben ze daar iets op gevonden: een plank voor twee met een mix van (voor)gerechten van de kaart. Kijk, daar word ik blij van. Bij het arriveren van de plank wordt dit gevoel versterkt. Wat ziet dit er lekker uit! Van spiesjes met kip tot spareribs en van geitenkaas met gedroogde vruchten tot paprikasoep met kokosmelk. Alle onderdelen zijn vers bereid en dat zie én proef je. Heerlijk om van alles wat te snoepen.
 

 

Hoofd: mals vlees van de Big Green Egg

Ook bij het hoofdgerecht is de keuze reuze. Zoals een burger van rund of falafel op een spelt-desembol, courgetti met zalm of groene curry met naanbrood. Wanneer alles mij lekker lijkt, kies ik voor het gerecht dat ik thuis (bijna) nooit maak of eet. In dit geval de spareribs met barbecuesaus. Het vlees wordt op een Big Green Egg (een keramische barbecue) met Jack Daniels houtsnippers bereid en dat zorgt voor een typische rooksmaak. Ook fijn: het vlees is zo mals dat ik het netjes met mes en vork kan eten. Mijn tafelgenoot geniet ondertussen van de runderburger, waar ik uiteraard ook een hapje van meepik.
 
No. 25 Groningen: Joukje gaat lekker uit eten bij hotspot

No. 25 Groningen: lekker uit eten bij hotspot

 

Na: groot, groter, grootst

Een toetje sla ik nooit over. Maar jeetje, wanneer er strüdel met stoofpeertjes en ijs én tiramisutaart op de kaart staan, wat kies je dan? Ook hier weet de serveerster raad mee: maak er een combi van. Zo eindig ik met een enorme plank die zelfs voor mij als toetjesfanaat een uitdaging is. Bladerdeeg met warme stoofpeertjes en ijs is een match made in heaven. En de tiramisu? Dat zou best eens volgens een oud Italiaans familierecept bereid kunnen zijn.
 
No. 25 Groningen: lekker uit eten bij hotspot
 
Met een volle buik verlaat ik zeer tevreden No. 25; een plek om terug te komen.
 
Praktisch:

  • No. 25 serveert van donderdag t/m zaterdag vanaf 16.30 uur (Early) Dinner
  • Naast dineren kun je hier ook goed ontbijten en lunchen, Sonja schreef hier al eerder een blog
  • Er staan diverse huisgemaakte drankjes op de kaart, waaronder ice-tea en een chai-latte met witte chocolade (en die is goddelijk)
  • Adres: Oude Kijk in ’t Jatstraat 25
  • Openingstijden: ma t/m do 9.00 – 18.00 uur, vr t/m za 9.00 – 20.30 uur en zo 9.00 – 17.00 uur

 

Wat is jouw ervaring bij No. 25? Laat het mij weten in een reactie hieronder.

0 reacties

JOSÉ VAN ESCH-SMEENGE

Blogger Groningen Joukje van Heukelem

JOUKJE VAN HEUKELEM

INGRID LINDEBOOM

Local en Stadjer Pascale Kruize I Go Groningen blogger

PASCALE KRUIZE

Blogger Stadjer Local I Go Groningen Willem Vonhof

WILLEM VONHOF

MAIKE VAN ELDERT

KAREN JANSEN

SONJA STEL

Share This