Een kleurrijk etentje bij De Kleine Moghul

door | 12 mrt 2019 | Diner, Eten en drinken

Home » Eten en drinken » Diner » Een kleurrijk etentje bij De Kleine Moghul   |  tags:  Indiaas

 

<a href="https://www.igogroningen.nl/author/maya-van-der-schuit/"><div style="width:100px; border:solid thin #ffffff; border-radius: 100px 100px 100px 100px; overflow: hidden; margin-top:-50px;"></div></a>

‘Nee, sorry. Uw naam staat niet op de lijst met reserveringen.’ Het blijkt dat er iets niet helemaal goed is gegaan. Het is Valentijnsdag en De Kleine Moghul zit goed vol. Nadat mijn vriend en ik hebben uitgelegd dat we een tijdje geleden al gereserveerd hebben, overlegt het personeel met elkaar. Wij concluderen ondertussen dat het lastig wordt om last minute ergens anders een plek te krijgen. Gelukkig is dat niet nodig. De vriendelijke gastheer heeft iets voor ons kunnen regelen: we mogen plaatsnemen aan een tafeltje voor twee.

 

‘Het kleurrijkste restaurant van Groningen’, staat op de website van De Kleine Moghul. Daarin kan het Indiase restaurant best wel eens gelijk hebben. De grote muurschilderingen zorgen voor een vrolijke uitstraling. Je ziet de bonte kleuren ook terug in het meubilair. Het restaurant is knus ingericht. Ik vind het knap hoe het personeel met dienbladen vol zich tussen de tafels door beweegt. Toch voelt het niet alsof je bij de andere gasten op schoot zit. De indeling zorgt er juist voor dat het gezellig is.
 

Kleine Moghul Groningen: Indiaas restaurant

 

Heet, heter, heetst

Als we net zitten krijgen we een schaaltje papadums, een soort Indiase crackers. Terwijl we die oppeuzelen bestuderen we de menukaart. Martin kiest als hoofdgerecht de Vindaloo, een curry met lamsvlees, aardappelen en chilipepers. ‘Heel heet’, staat erbij. Daarover is geen woord gelogen. Ik kan de pittigheid goed hebben en Martin op zich ook. Maar na een paar happen krijgt-ie de hik. Dan weet je wel genoeg. Ik kies de Madras, een pittige curry met kip en citroen. Hier staat ‘heet’ bij en dat klopt. Het gerecht is goed pittig. Conclusie? Heet betekent hier ook echt heet. Dat vind ik wel fijn, maar ik kan me voorstellen dat dat niet voor iedereen zo is. Houd je niet zo van scherp eten? Geen nood. De hete gerechten die op de kaart staan zijn op één hand te tellen. Genoeg niet-hete gerechten om uit te kiezen.
 
Kleine Moghul Groningen: Indiaas restaurant met Maya

 

Flinke porties

Even wat praktische zaken. De hoofdgerechten bestaan uit flinke porties, wij krijgen het lang niet allemaal op. Ben je met z’n tweeën en zijn jullie geen grote eters? Dan kun je ook prima een hoofdgerecht met een bijgerecht nemen om te delen. Een fijne bijkomstigheid is dat een etentje voor twee niet duur is. Wij hebben allebei een voorgerecht, een hoofdgerecht en twee drankjes gehad. Inclusief fooi zijn we vijf tientjes kwijt. Valt mee, toch?

 

Weet jij een plek waar heet ook echt heet betekent? Laat het me weten en laat een reactie achter onder dit bericht. Ik ben benieuwd!

 

Praktisch:
– Je vindt De Kleine Moghul aan de Nieuwe Boteringestraat 62, net iets buiten het centrum
– Het restaurant is bijna dagelijks geopend vanaf 17.00 uur, op woensdagen gesloten
– Het afhaalcentrum is bijna dagelijks geopend van 14.00-21.30 uur, op woensdagen gesloten
– Je kunt bij De Kleine Moghul niet pinnen, zorg er daarom voor dat je contant geld meeneemt
– Meer info over De Kleine Moghul vind je hier

0 reacties

JOSÉ VAN ESCH-SMEENGE

Blogger Groningen Joukje van Heukelem

JOUKJE VAN HEUKELEM

INGRID LINDEBOOM

Local en Stadjer Pascale Kruize I Go Groningen blogger

PASCALE KRUIZE

Blogger Stadjer Local I Go Groningen Willem Vonhof

WILLEM VONHOF

MAIKE VAN ELDERT

KAREN JANSEN

SONJA STEL

Share This