Cocktailwalhalla The Stockroom

door | 22 jul 2019 | Borrel, Eten en drinken

Home » Eten en drinken » Borrel » Cocktailwalhalla The Stockroom   |  tags:  Oosterstraat, cocktails

 

<a href="https://www.igogroningen.nl/author/josesmeenge/"><div style="width:100px; border:solid thin #ffffff; border-radius: 100px 100px 100px 100px; overflow: hidden; margin-top:-50px;"></div></a>

‘Een cocktailbar in Peaky Blinders stijl’ las ik in een bericht op Facebook. Nu ben ik waarschijnlijk 1 van de in totaal 10 Groningers die Peaky Blinders niet heeft gezien. Ik heb dus geen idee wat ik kan verwachten van The Stockroom. Toch hebben ze bij The Stockroom zeker mijn avond gemaakt. Ik vertel waarom ik met een enorm grote glimlach en iets minder stabiele knieën de deur weer uitging.
 

Incognito

Gelukkig heb ik gelezen dat de entree van deze nieuwe cocktailbar in Stad wat incognito is. Eerlijk? Ik liep in eerste instantie de ingang direct voorbij. Het concept is gebaseerd op de jaren twintig van de vorige eeuw, toen er in de USA een drooglegging aan de gang was. In die tijd ontstonden er kroegen in achterkamers en stookte men zelf jenever om het alcoholverbod te omzeilen.
 

The Stockroom

Eenmaal binnen, vraag ik mijzelf opnieuw af of ik wellicht verkeerd ben. Het lijkt wel op een soort voorraadkast. Vriendin Tineke, met wie ik dit ‘avontuur’ aanga, staat al bijna weer buiten. Ik ben op zoek naar de volgende deur voor de echte entree. Door een gangetje in de stijl van de jaren ‘20 met dito muurdecoratie komen we in de daadwerkelijke cocktailbar. “Wauw! Dat hebben ze goed gedaan”. De entree doet nogal vreemd aan en laat je eventjes denken dat je verkeerd bent, maar vervolgens beland je in een hippe cocktailbar.
 
Cocktailbar Groningen: The Stockroom
 

Smaakexplosies

Je cocktail wordt, zoals het hoort, ter plekke voor je bereid. Op de kaart zie ik een groot aantal zelf bedachte cocktails met prachtige namen zoals ‘Speyside to Salvador’, ‘Twisted Knee’ en ‘Beefie Blinder’. Hier heeft de bediening haar hart en ziel in gelegd. Met uiterste precisie, specifieke ingrediënten en een bijpassend glas, elke cocktail ziet eruit als een cadeautje. Ik kies de ‘Gin Rickey’ en Tineke gaat voor de ‘Through the Knees’. We hebben een plekje aan de bar bemachtigt en kijken ademloos toe hoe de bartenders hun werk doen. Glazen vliegen door de lucht, cocktails worden in de fik stoken, fruit wordt gerookt en flessen geflipt.
 
Cocktailbar Groningen: The Stockroom
 
Front row (lees: aan de bar) zitten is echt een aanrader. Bij elke cocktail gokken we weer, is deze voor ons? We krijgen een knikje van de toch wel charmante bartender: “ja, deze cocktails zijn voor jullie dames. Geniet ervan”. De eerste slok van mijn cocktail geeft een smaakexplosie in mijn mond, ik geniet met volle teugen. Mijn drankje is aangenaam fris en fruitig, waarin de gin goed tot zijn recht komt. Een verrukkelijk, maar tegelijkertijd ook gevaarlijk drankje. Het drinkt zo lekker weg, dat je snel geneigd bent een tweede te bestellen. De ‘Through the Knees’ van Tineke zakt letterlijk naar je knieën. Van deze cocktail is een glas sowieso voldoende.
 
Beste Cocktailbar Groningen: The Stockroom
 
We genieten van onze cocktail en het entertainment van de barkeepers. Nooit geweten dat er zoveel verschillende soorten glazen voor een cocktail bestaan. Ze maken van het bereiden van een cocktail een feestje. Wist je dat bij het maken van een ‘Blue Blazer’ de cocktail van whisky een beetje suiker in brand wordt gestoken en vervolgens heen en weer gegoten te worden in metalen bekers? Erg tof om te zien. We verlaten de bar ietwat wankel en met knikkende knieën om plaats te maken voor nieuwe cocktailliefhebbers.
 
Tof aan The Stockroom: behalve de drank komen alle ingrediënten uit Stad en Ommeland. Je stimuleert meteen de economie van het Noorden met je cocktail.
 
Praktisch:
Adres: Oosterstraat 24-1
Openingstijden: woensdag – zondag v.a. 17.00 uur (reserveren mogelijk tot 22.00 uur, daarna VOL=VOL)

 

Voor welke cocktail ga jij nog eens terug naar The Stockroom? Laat het me weten in een reactie hieronder.

 

0 reacties

JOSÉ VAN ESCH-SMEENGE

Blogger Groningen Joukje van Heukelem

JOUKJE VAN HEUKELEM

INGRID LINDEBOOM

Local en Stadjer Pascale Kruize I Go Groningen blogger

PASCALE KRUIZE

Blogger Stadjer Local I Go Groningen Willem Vonhof

WILLEM VONHOF

MAIKE VAN ELDERT

KAREN JANSEN

SONJA STEL

Share This