Belgisch biercafé de Pintelier: waan je in de speciaalbierwereld

door | 17 jun 2019 | Bier, Eten en drinken

Home » Eten en drinken » Bier » Belgisch biercafé de Pintelier: waan je in de speciaalbierwereld   |  tags:  café

 

Ik ben al jaren fan van de Pintelier, in Stad ook wel bekend onder de naam ‘de Pint’. Als je er naar binnen stapt, snap je waarom ik er zo graag kom. De lichten gedimd, aardige bediening, houten inrichting, kleine tafeltjes met spiegels en typische bierborden aan de wand. Een gezellig bruin café met veel verwijzingen naar België en een lange bar met ontelbaar veel tapbieren.
 
Wist je trouwens dat de Pint regelmatig prijzen wint en hoog in de top honderd beste cafés van Nederland eindigt? In 2016 waren ze zelfs de nummer 2 van Nederland volgens Misset Horeca, een hele knappe prestatie.
 
Als je niet zo bekend bent in Stad moet je eerst wel eventjes zoeken. De Pintelier zit namelijk in een steegje verstopt. Maar als je eenmaal weet waar het zit, kom je er vast en zeker vaker. Met mooi weer kun je ook je biertje op het terras van het Uurwerkersplein drinken. Het leuke is dat je in de Pint een gemêleerd gezelschap aantreft: van Stadjer tot student en van jong tot oud.
 
Kroegen Groningen: Belgisch Café de Pintelier- speciaalbier
 

Diversiteit aan bieren

Schrik niet… De Pintelier heeft meer dan honderd verschillende bieren op hun bierkaart staan. Op de tap kun je kiezen uit maar liefst drieëntwintig biertjes. Daarnaast hebben ze meer dan tachtig biertjes op fles. Nu ben ik vooral een liefhebber van bier van de tap. En reken maar dat je bij de Pintelier aan je trekken komt als het gaat om tapbier.
 
Kroegen Groningen: Belgisch Café de Pintelier- speciaalbier
 
Het is bij mij zelfs zo erg dat ik het zonde vind om tijdens een bezoekje twee keer hetzelfde biertje te bestellen. Ik kijk dan ook altijd eerst op het bord aan de wand en op de lange bierkaart wat er allemaal voor tapbiertjes zijn. Want de wisseltap, het woord zegt het al, wisselt regelmatig. Als je advies of meer informatie over een biertje wilt, dan zijn de barmannen en -vrouwen altijd bereid om jouw favoriete bier te vinden. Ze weten namelijk precies hoe ze jou moeten helpen aan een biertje dat bij je past.
 
Kroegen Groningen: Belgisch Café de Pintelier- speciaalbier kaart
 

Favoriete biertjes

Onderstaande bieren zijn tot nu toe mijn favoriet:
● Filou: stevig blond Belgisch speciaalbier van Brouwerij Van Honsebrouck
● La Chouffe: Belgisch blond biertje met de kabouter
● t’IJ IJwit: stevig Amsterdams witbier
● Leffe blond: authentiek blond abdijbiertje
● Franziskaner Weissbier: witbier uit Duitsland
● Hoegaarden citrus: alcoholvrij fris biertje met citrus
 
Als ik de BOB ben, schakel ik over op Hoogaarden citrus 0% alcohol, heerlijk verfrissend. Richard begint vaak met een de Koninkje of Filou en gaat daarna voor een iets zwaarder biertje zoals een triple variant. Het is elke keer weer leuk om van het bord of de kaart een ander biertje te kiezen.
 
Heb je naast je bier ook nog trek in een bijpassend borrelhapje, dan kun je kiezen uit diverse knabbels en frituursnacks op de kaart. Van een broodplank tot schaaltje bitterballen.
 

Kraantje Pappie

Wanneer je goed oplet tijdens het liedje “Lil Craney’ dan hoor je dat zelfs Kraantje Pappie fan is van de Pintelier: ‘Eerst even een pintje in de Pintelier, Jelmer zit nog steeds hier in de Pintelier, maar zeg ‘m ik ben terug’. Superleuk om als vaste bezoeker je favoriete café in een liedje op de radio voorbij te horen komen.
 

Eindoordeel

Het maakt niet uit op welk moment van de dag of week je er binnenloopt. Service en klantvriendelijkheid staan altijd voorop. In combinatie met de nostalgische inrichting, sfeer, de gemêleerde bezoekers en niet te vergeten de diversiteit aan tapbiertjes, kan ik niet anders zeggen dat ik fan ben en blijf.

 

Praktisch:
Adres: Kleine Kromme Elleboog 9

De openingstijden zijn:
Maandag t/m woensdag van 15.00 tot 02.00 uur
Donderdag t/m zaterdag van 15.00 tot 03.00 uur
Zondag van 15.00 tot 02.00 uur
 
Welk biertje van de Pint is jouw favoriet? Laat het in een reactie hieronder aan me weten!

2 Reacties

  1. warme chocomel

    • Die is daar ook heel lekker!

JOSÉ VAN ESCH-SMEENGE

Blogger Groningen Joukje van Heukelem

JOUKJE VAN HEUKELEM

INGRID LINDEBOOM

Local en Stadjer Pascale Kruize I Go Groningen blogger

PASCALE KRUIZE

Blogger Stadjer Local I Go Groningen Willem Vonhof

WILLEM VONHOF

MAIKE VAN ELDERT

KAREN JANSEN

SONJA STEL

Share This