Pizza eten bij Buurman & Buurman: kon minder!

door | 28 aug 2018 | Diner, Eten en drinken

Home » Eten en drinken » Pizza eten bij Buurman & Buurman: kon minder!   |  tags:  Noorderplantsoen, pasta, pizza, terras, vegan, vegetarisch

 

<a href="https://www.igogroningen.nl/author/maya-van-der-schuit/"><div style="width:100px; border:solid thin #ffffff; border-radius: 100px 100px 100px 100px; overflow: hidden; margin-top:-50px;"></div></a>

Een pizza eten in Groningen? Dat kan op veel plekken in de stad.

Maar nergens zijn ze zo goed als bij Buurman & Buurman aan de Rodeweg 6. Althans, dat zegt het restaurant zelf op de website. En ik moet zeggen, daar ben ik het eigenlijk wel mee eens. De pizzabodems zijn dun, de ingrediënten zijn écht vers en de combinaties van smaken zijn goed. Soms zijn die combi’s traditioneel, soms heel verrassend. Dan is Buurman & Buurman ook gewoon een heel toffe tent met goed en gezellig personeel. Én ze houden er van wodka en tatoeages. Kortom: kon minder!

 

Makkelijk kiezen?

Het concept is simpel. Een grote, op hout gestookte steenoven waarin de pizza’s worden bereid. Van die Italiaanse lekkernij staan er zo’n 15 versies op de kaart, waarvan volgens mij de helft zonder vlees. Makkelijk kiezen dus, zou je zeggen. Toch blijkt dat lastiger dan het lijkt. Er zit namelijk veel te veel lekkers tussen. Van een pizza Pittig met onder andere chorizo, rode peper (YES) en buffelmozzarella tot een pizza De Groene Veggie met daarop bijvoorbeeld spinazie-basilicumsaus, cherrytomaatjes, cashewnoten en olijven. Klinkt goed, toch? Dat dacht ik.

Mijn vriend en ik besluiten twee pizza’s te nemen en die te delen: de Pittig (en dan extra pittig) en de Parma. De pizza’s worden in gesneden punten geserveerd. Je kunt dus lekker met je handen eten en gemakkelijk een puntje van het ene naar het andere bord schuiven. Oh, en niet te vergeten: als voorgerecht delen we twee borden antipasti met gegrilde groenten en verschillende vleeswaren en kazen. Smullen!

Pizza eten bij Buurman en buurman groningen

Buurman & Buurman-fans

Gezien het hippe interieur (oude werkbanken, verschillende stoelen, zichtbare stenen in de muur) en de vriendelijke prijzen op de menukaart, zou je zeggen dat Buurman & Buurman vooral jonge mensen en studenten aantrekt. En dat klopt, maar toch is het publiek vanavond gemengd. Zo zit ik er samen met mijn vriend en zijn ouders. Op initiatief van mijn schoonvader. Die is Buurman & Buurman-fan, net als mijn schoonmoeder. Aangestoken door mijn vriend en ik uiteraard. We sluiten de avond af met een witte-chocolade-cheesecake, een kopje koffie en een limoncello. De zoveelste heerlijke avond bij Buurman & Buurman zit er al bijna weer op.

 

Mooie spot

Buurman & Buurman is een mooie tent. Het interieur ziet er goed uit en het is er gezellig tafelen. De keuken is open: je ziet hoe het personeel de pizzabodems bereidt en belegt, om ze vervolgens in de enorme steenoven te schuiven. Achter in het restaurant is een smalle gang met ook daar tafeltjes. De knusse indeling en de sfeervolle verlichting zorgen voor een gezellig gevoel. Ook buiten is het tof. Aan lange biertafels schuiven mensen naast elkaar om van een pizza te genieten. Kleurrijke lampjes verlichten het terras als het begint te schemeren. Een perfecte spot voor lange zomeravonden, bijvoorbeeld in de Noorderzon-periode. Het Noorderplantsoen is namelijk om de hoek. Je kunt hier dus gemakkelijk een pizza eten voordat je een avondje Noorderzon gaat doen.

Tatoeages en wodka

Houd je van wodka? Of nou ja, houden van wodka is misschien iets te enthousiast gezegd. Zin in een shotje wodka? Ja, dat klinkt al beter. Check dan even in via Facebook als je bij Buurman & Buurman aan het eten bent. Laat je Facebookbericht aan de bediening zien en je krijgt een shotje wodka van het huis. Gouden concept. Nog zo’n fantastisch idee is de Tattoo Thursday. Elke eerste donderdag van de maand is het zover. Heb je een tattoo? Van een infinity-teken aan de binnenkant van je bovenarm tot een een volle sleeve, tatoeages = korting op Tattoo Thursday. Oplopend tot maar liefst 50 procent. Dan moet je lichaam er wel flink ondergekladderd zijn, maar goed. Je moet als Hollander wat over hebben voor een flinke korting 😉

Buurman & Buurman voelt een beetje als mijn favoriete buurtkroeg, waar je waanzinnig lekkere pizza’s kunt eten. En dat terwijl ik helemaal niet in deze buurt woon.

Waar eet je volgens jou de lekkerste pizza’s van Groningen? Laat het me weten in een reactie onder dit bericht. Ik ben benieuwd!

 

Praktisch:
– Je vindt Buurman & Buurman aan de Rodeweg 6. En goed nieuws, vanaf 1 september vind je een tweede vestiging van Buurman & Buurman aan de Friesestraatweg 41.
– Buurman & Buurman is op woensdag t/m zondag geopend van 17.00 tot 22.00 uur
– Je kunt ook pizza’s bestellen via Thuisbezorgd of afhalen in het restaurant

Tips:

– Elke eerste donderdag van de maand is het Tattoo Thursday. Op deze dag krijg je korting als je een tatoeage laat zien. Hoe meer inkt, hoe hoger je korting.
– Check je in op Facebook bij Buurman & Buurman, dan krijg je een shotje wodka van het huis. Proost!

0 reacties

JOSÉ VAN ESCH-SMEENGE

Blogger Groningen Joukje van Heukelem

JOUKJE VAN HEUKELEM

INGRID LINDEBOOM

Local en Stadjer Pascale Kruize I Go Groningen blogger

PASCALE KRUIZE

Blogger Stadjer Local I Go Groningen Willem Vonhof

WILLEM VONHOF

MAIKE VAN ELDERT

KAREN JANSEN

SONJA STEL

Share This