Dansplezier voor dreumes en peuter Bij Spruit

door | 9 mei 2019 | Actief, Wat te doen, Workshop

Home » Wat te doen » Dansplezier voor dreumes en peuter Bij Spruit   |  tags:  kindvriendelijk

 

<a href="https://www.igogroningen.nl/author/josesmeenge/"><div style="width:100px; border:solid thin #ffffff; border-radius: 100px 100px 100px 100px; overflow: hidden; margin-top:-50px;"></div></a>

“Kijk mama, ik kan een pirouette!” roept mijn dochter Eva al zwierend door het huis. Hoog tijd om hier als dans liefhebbende moeder wat mee te doen. Voor peuterdanslessen stuitte ik al snel op Bij Spruit. Hier zijn kinderen aan het juiste adres om zich al dansend en swingend uit te leven. Tijd om samen met dochter Eva en zoon Ruben een dansje te wagen.
 

Even je energie kwijt

De dansles begint ontspannen want er is er ruimte voor het jonge grut om eerst lekker te spelen. Zo kunnen ze wat ontdooien, aan elkaar wennen en een hun energie de vrije loop laten. Na het spelen volgt het ‘Opruimlied’ en het is verbazingwekkend om te zien hoe snel de kinderen bij het horen van de eerste klanken van dit lied alle ballen, hoepels, pittenzakken, draaitollen en speelgoedtunnels opruimen. Helaas werkt dit thuis niet… and trust me, I tried.
 
Leuke kinderactiviteiten Groningen: peuterdans bij Bij Spruit
 

Persoonlijke aanpak

Cursusleidster Manja heeft een uitnodigende aanpak in haar danslessen waar vrijwel alle kinderen zich goed lijken te voelen. Ook wanneer een kindje liever nog even bij papa of mama op schoot zit wordt het volledig bij de les betrokken. Zonder te pushen nodigt Maria de kinderen vrolijk uit om een dansje mee te doen. Op deze manier wint ze zonder al te veel moeite het vertrouwen en daar wordt met enthousiasme op gereageerd door de kinderen.
 

Leuke kinderactiviteiten Groningen: peuterdans bij Bij Spruit

 

Dansplezier met veel vertier

Met een welkomstlied worden alle lichaamsdelen wakker geschud en ‘Goedemorgen’ gewenst. De kinderen zitten gezellig samen in een kring, goed voor het lichaamsbesef van de kinderen. Eva haar favoriete liedje is al snel ‘Voetje, voetje’. Dit liedje gaat over een voetje in een mooie schoen dat gaat lopen, stampen, springen en rennen. Het bijbehorende dansje wordt nu veel geoefend thuis. Gedurende de lessen is er afwisseling in liedjes. Soms bewegen de jonge kinderen druk en wild en andere keren meer rustig en zachtjes. De nadruk ligt op het speels bewegen. De kinderen vliegen met slingers in de handen als een vliegtuig, stampen als een beer of sluipen als een tijger.
 

B-B-B-B-B-B-B-Bellenblaaaaazen

All time favourite van alle kinderen is het ‘Bellenblaaslied’. Zodra Manja de bellenblaas pakt zijn ze één en al oor en doen ze precies wat ze zegt. De bellenblaas heeft werkelijk een magische werking. Er is groot plezier en vertier om alle bellen kapot te maken. Als klap op de vuurpijl mogen de peuters allemaal een keertje blazen.

Onderweg naar huis roept Eva in de auto: “Mama, ik vond het super, superleuk!” Volgende week zijn we dus weer van de partij. Klein voordeeltje voor mama, na zo’n dansles zijn de kinderen uitgeput en heb ik ook even relaxte me-time 😉

Ben je enthousiast geworden en zou je met je kind wel eens een dansje willen wagen? Volg dan een proefles op woensdag of vrijdag.

 

Praktisch:
Bij Spruit locatie: de Witte Schuit, Timpweg 3, Groningen

Aanbod:
Dreumesdans (van lopen tot 2,5 jaar) – 5 lessen van 1 uur voor €32,50 – per cursus kun je in- of uitstromen
Peuterdans (van 2,5 tot 4 jaar) – 5 lessen van 1 uur voor €32,50 – per cursus kun je in- of uitstromen
Korting is er, voor wie een SKSG-opvangpas heeft.

Meer informatie vind je op de website van Bij Spruit.
 

Tips:
Bij Spruit biedt ook: baby-, peuter- en kleutermassage.

 

Wat is jouw favoriete activiteit met je kleine spruit? Laat het me weten in een reactie hieronder.

0 reacties

JOSÉ VAN ESCH-SMEENGE

Blogger Groningen Joukje van Heukelem

JOUKJE VAN HEUKELEM

INGRID LINDEBOOM

Local en Stadjer Pascale Kruize I Go Groningen blogger

PASCALE KRUIZE

Blogger Stadjer Local I Go Groningen Willem Vonhof

WILLEM VONHOF

MAIKE VAN ELDERT

KAREN JANSEN

SONJA STEL

Share This