Zomervakantie kinderactiviteiten in Wall House #2

door | 10 aug 2018 | Creatief, Kunst en cultuur, Workshop

Home » Wat te doen » Kunst en cultuur » Zomervakantie kinderactiviteiten in Wall House #2   |  tags:  kindvriendelijk

 

Joepie, zomervakantie… Terwijl de kinderen zichzelf proberen te vermaken, zoek ik naarstig naar kinderactiviteiten in Groningen-Stad. Mijn keuze valt op het Open Atelier van Wall House #2. En ook de picknickspullen gaan mee.

 

Open Atelier

Ik ga heen met de kinderen, maar Wall House staat ook al een lange tijd op mijn eigen wensenlijstje om eens van binnen te bekijken. Het gebouw is een bezienswaardigheid door zijn organische vormen en kleuren én staat op een mooie locatie, namelijk aan het Hoornsemeer. Ideaal dus om ons bezoekje te combineren met een picknick. Als ik lees dat er tijdens de schoolvakantie ieder weekend activiteiten voor kinderen in het atelier zijn, staat mijn besluit vast. Op naar de Wall House #2.

Bezienswaardigheid Groningen: Wall house 2

Jaja, ik weet het

Dit weekend is de kinderactiviteit het stempels maken van gummetjes. Terwijl de kinderen enthousiast met elkaar bespreken welke kleuren gummetjes ze kiezen, parkeer ik de auto strak voor de deur. Ja, ik weet het… Met de fiets was veul beter geweest. En het had het uitje nóg leuker gemaakt zelfs. Maar wat ik maar wil zeggen, zowel fiets als auto kun je prima voor de deur parkeren. ?

Bezienswaardigheid Groningen: Wall house 2

Exposities

Bij de ingang aangekomen kunnen we ons eerst weer omdraaien. De wandelwagen kan niet mee naar binnen, want een steile trap brengt ons direct naar de eerste etage. Hier vinden we de tentoonstelling over de Hoornse Wijk en haar bewoners. Ook lees, hoor en zie ik van alles over het gebouw en haar architect, John Quentin Hejduk. Op de tweede etage staan de beelden van textiel van de expositie Love the idiots. De exposities zijn klein en goed te doen. Ik heb kinderen bij me dus dan moet het niet te lang duren. Vind ik zelf ook wel prettig. Teije onderzoekt de beelden nieuwsgierig en kijkt net als zijn zusje en ik daarna vooral graag uit de welvende ramen. Op het Hoornsemeer wordt gesupt, gezeild, gesurft. Op de kade liggen groepjes, stelletjes en eenlingen te relaxen. Een heerlijke zomerdag aan het water.

Wall House 2 Groningen, expositie Love the idiots

Wall House aan Hoornsemeer

Krassenkrassenkrassen

Het gebouw is ontworpen als woonhuis en bestaat uit drie verdiepingen. Via de gewelfde trappen klauteren we helemaal naar beneden en komen in de voormalige slaapkamer, nu atelier. De zomerwarmte hangt nog in het gebouw. In het atelier zitten Mascha van Kempen en haar partner klaar om de kinderen te laten stempelen. Omdat ze nog wat te jong zijn gaan Teije en Imme niet gutsen, maar krijgen ze foam om in te krassen met een pen. Dat vinden ze prima, ondanks dat het allemaal om de gummetjes was begonnen vanochtend. Teije gaat aan de slag en werkt nauwkeurig zijn poppetje uit op de foam. Imme neemt een potlood in de hand en slaat aan het krassen. Mascha is enthousiast over Imme haar resultaat en maakt er een foto van. ‘Hoe mooi krassen kunnen zijn,’ zegt ze erbij. Ze stempelen beide hun afbeelding op een kaart en op een doosje. ‘Hier ga ik mijn schatten in bewaren’ zegt Teije, blij met zijn werk. De werkjes worden zorgvuldig ingepakt en gaan als cadeautjes mee naar huis.

Kinderactiviteiten Groningen zomervakantie Wall House 2

Combineren

Als we het gebouw uitlopen bekijken we de kleuren en de welvingen nog eens goed en dan is het tijd voor de speeltuin van Beachclub Kaap Hoorn. Het lekkere softijsje van de kiosk maakt het helemaal compleet. Een leuke dag met kinderen!

 

Praktisch:

  • Wall House is open van 31 maart 2018 t/m 28 oktober 2018, op zaterdag, zondag en feestdagen van 12-17 uur
  • Welke activiteiten er voor kinderen in Wall House georganiseerd worden (t/m zondag 2 september) vind je hier.

 

 

0 reacties

JOSÉ VAN ESCH-SMEENGE

Blogger Groningen Joukje van Heukelem

JOUKJE VAN HEUKELEM

INGRID LINDEBOOM

Local en Stadjer Pascale Kruize I Go Groningen blogger

PASCALE KRUIZE

Blogger Stadjer Local I Go Groningen Willem Vonhof

WILLEM VONHOF

MAIKE VAN ELDERT

KAREN JANSEN

SONJA STEL

Share This