Herfstplaatjes schieten met fotograaf Melvin Jonker

door | 17 nov 2018 | Actief, Creatief, Toeren en ontdekken, Wat te doen, Workshop

Home » Wat te doen » Creatief » Herfstplaatjes schieten met fotograaf Melvin Jonker   |  tags:  herfst, natuur, rondleiding, wandelen

 

<a href="https://www.igogroningen.nl/author/joukje-van-heukelem/"><div style="width:100px; border:solid thin #ffffff; border-radius: 100px 100px 100px 100px; overflow: hidden; margin-top:-50px;"></div></a>

Samen met fotograaf Melvin Jonker en twaalf andere plaatjesschieters bezoek ik op een zondagochtend verschillende locaties in Groningen. Als fanatieke iPhone-fotografe wil ik namelijk leren om de herfst zo mooi mogelijk vast te leggen.

Om 8 uur ’s ochtends zit ik op de fiets richting de eerste locatie van vandaag: DOT. DOT is een van de meest gefotografeerde gebouwen van de stad en op dit tijdstip is de stand van de zon perfect. De prachtige wolken, een zwemmer (!) en een voorbijvliegende reiger zijn vandaag een mooie bonus.

Al snel heeft iedereen een spot gevonden en worden de eerste foto’s gemaakt. Melvin geeft niet alleen tips over het instellen van je camera, maar ook over compositie en hoe je een foto spannend kunt maken. Wat mij verrast, is hoe verschillend iedereen naar dezelfde locatie kijkt. De een focust zich op de reflectie van het gebouw in het water, terwijl de ander bezig is met zorgen voor diepte in de foto. Erg leuk om dit met elkaar te delen.

Fotografie stadswandeling Groningen herfst 2018

Verstopte hofjes

De volgende locatie is een van de vele verstopte binnenhofjes in de stad. Hier kunnen we aan de slag met de nog bloeiende bloemen in de voortuintjes, de watertoren en de oranje en gele herfsttinten van de bomen. Nu de zon wat feller schijnt worden de kleuren nóg mooier. Melvin geeft opnieuw tips over mooie composities en helpt de fotografen waar nodig. Zelfs als hij daarvoor op de grond moet liggen.

Fotografie stadswandeling Groningen herfst 2018

Oranje en rood

De tour eindigt in het Noorderplantsoen, het walhalla voor het maken van een gave herfstfoto. Ook hier weet iedereen weer iets anders op beeld te krijgen: van close-ups van paddenstoelen en eendjes tot mooie doorkijkjes. De deelneemster met haar rode jas is al snel het meest gevraagde model deze ochtend. Haar jas past prachtig bij de herfstkleuren!

Fototour Herfst Stadswandeling Noorderplantsoen

Pauze bij Anat

Het was vroeg opstaan, dus tussendoor pauzeren we even bij ANAT voor een warme kop koffie of thee. Er worden foto’s gedeeld, maar er is ook tijd om elkaar beter te leren kennen. Na de pauze lopen we naar de vijver van het Noorderplantsoen. Helaas spotten we geen schildpadden (die schijnen hier heel veel te zijn), maar de meeuwen en ganzen maken veel goed.

Fotografie stadswandeling Groningen herfst 2018 Anat

Van iPhone-fotograaf tot professioneel fotograaf

Melvin geeft volop tips over het juist instellen van de camera om kleuren goed vast te leggen. Maar ook voor de mensen met een smartphone heeft hij volop tips om zoveel mogelijk uit de compositie te halen. Zowel voor beginners als de meer ervaren plaatjesschieters is deze tour een aanrader. En stiekem wil ik nu wel een goede camera kopen…

Fotografie workshop stadswandeling Groningen herfst 2018

Benieuwd naar de foto’s van de 12 fanatieke deelnemers? Kijk eens op Instagram #igogroningen.

Highlights:

  • De tour is geschikt voor iedereen, van beginners tot meer ervaren plaatjesschieters en van fotograferen met een telefoon tot uitgebreide digitale spiegelreflex camera.
  • Fotograaf Melvin Jonker beantwoordt tijdens de tour al je vragen en geeft tips en feedback over de door jou gemaakte foto en de instellingen van je camera om een bepaald effect te bereiken.
  • De tour biedt ruimte aan maximaal 12 deelnemers, zodat elke deelnemer de juiste begeleiding van fotograaf Melvin Jonker kan krijgen en er voldoende ruimte is voor individuele wensen en vragen.
  • Het is niet alleen gezellig om met een groep op pad te gaan, maar je leert ook van elkaar.
  • Je bezoekt verrassende plekjes die (soms) alleen de locals kennen.

I Go Groningen organiseert regelmatig fototours op individuele inschrijving en fotografietours voor groepen (op datum naar keuze). Nieuwsgierig? Kijk dan eens bij onze arrangementen.

 

0 reacties

JOSÉ VAN ESCH-SMEENGE

Blogger Groningen Joukje van Heukelem

JOUKJE VAN HEUKELEM

INGRID LINDEBOOM

Local en Stadjer Pascale Kruize I Go Groningen blogger

PASCALE KRUIZE

Blogger Stadjer Local I Go Groningen Willem Vonhof

WILLEM VONHOF

MAIKE VAN ELDERT

KAREN JANSEN

SONJA STEL

Share This