Wandelen in Groningen: ommetje Meerstad, Engelbert en Middelbert

door | 30 jul 2021 | Actief, Toeren en ontdekken, Wat te doen

Home » Wat te doen » Actief » Wandelen in Groningen: ommetje Meerstad, Engelbert en Middelbert   |  tags:  Meerstad, wandelen

 

<a href="https://www.igogroningen.nl/author/karen-jansen/"><div style="width:100px; border:solid thin #ffffff; border-radius: 100px 100px 100px 100px; overflow: hidden; margin-top:-50px;"></div></a>

Groningen en omgeving kent veel mooie wandelplekken. Aangezien ik van wandelen en van Groningen houd, vind ik het leuk om nieuwe routes in Stad en omgeving te ontdekken. Deze keer ga ik samen met vriendin Ilse voor een ommetje Meerstad, Engelbert en Middelbert. 

Wil je net iets meer zien dan het centrum alleen en ben je het struinen door de Stad zat, dan is dit zeker een route die de moeite waard is!
 

Kerkepad

Vanaf informatiecentrum Meerstad start onze wandelroute richting de Borgsloot. Hier lopen we een schattig bruggetje over om vervolgens op het Kerkepad uit te komen. De flyer vertelt ons dat dit pad al sinds 1775 bestaat.
 
Wandelen Groningen tip: Meerstad
 
Aan het einde van het Kerkepad steken we de weg over en lopen we via een hekje dat enigszins verscholen ligt een veenachtig gebied in. Zo grappig dat je dit soort weggetjes normaal gesproken niet zo snel loopt omdat je niet weet dat hier überhaupt een wandelpad is.
 
Wandelen Groningen tip: ommetje Meerstad
 
In de verte zien we de skyline van Groningen verschijnen. Iets waar ik nog altijd met een fijn gevoel lang naar kan kijken. Het gevoel van mijn Stad, mijn hometown. Aan de linkerkant ligt een grote plas verscholen. Een mooie plek voor de vogels om neer te strijken. Wat een rust en schoonheid!
 
Wandelen Groningen tip: ommetje Meerstad
 

Olgerweg

Zodra we verder wandelen over het onverharde pad in de richting van Engelbert, zien we links de Olgerweg. Een oude dijk, die nog steeds de scheiding vormt tussen de dorpsgebieden van Engelbert en Middelbert, vertelt de flyer ons. We steken de weg over om het leuke graspad te vervolgen. Tip: doe niet je allernieuwste gympen aan.

Leuk detail: de route wordt onderweg aangegeven met twee blote voetjes op een paaltje.
 
Wandelen Groningen tip: Meerstad
 

Engelbert

Na een tijdje komen we langs diverse gebouwen en plekken in Engelbert: de kerk, het natuurpad, nieuwe pastorie in de stijl van de Amsterdamse School, Harry’s café en muziekpodium Engelstede.
 
Wandelen Groningen tip: Meerstad
 
Wandelen Groningen tip: Meerstad
 
We volgen ons pad en lopen via de Woldjerspoorweg over het zogeheten ‘eetbare’ pad. Hier staan allemaal fruitbomen van pruimen tot appels aan de kant. Deze mag je vrij plukken. Nooit geweten dat dit bestond. Erg leuk!
 
Wandelen Groningen tip: Meerstad
 
Wandelen Groningen tip: Meerstad
 
We lopen weer richting Borgsloot en belanden via een leuk bruggetje bij de Hoofdweg. En zien in de verte de diversiteit aan huizen van Meerstad.

Tot slot eindigen we in Meerstad bij de uitkijktoren. Een mooie wandeling van circa 8 km die je even buiten Groningen doet wanen.

 

Eindoordeel

Ik vind het erg leuk om een keer ergens anders te wandelen en op plekken te komen waar je zonder route niet zo snel komt. En de route was ook nog eens afwisselend. Hier ga ik zeker nog een keer wandelen!
 
Praktisch:
De route is te vinden op de site van Meerstad en via deze link te downloaden.
 
Nog niet uitgelezen over Meerstad? Lees ook eens deze tips. 
 
Laat in een reactie hieronder aan me weten welk ommetje jij in Groningen leuk vindt.
 

0 reacties

JOSÉ VAN ESCH-SMEENGE

Blogger Groningen Joukje van Heukelem

JOUKJE VAN HEUKELEM

INGRID LINDEBOOM

Local en Stadjer Pascale Kruize I Go Groningen blogger

PASCALE KRUIZE

Blogger Stadjer Local I Go Groningen Willem Vonhof

WILLEM VONHOF

MAIKE VAN ELDERT

KAREN JANSEN

SONJA STEL

Share This