Niet wéér hetzelfde: 5 alternatieve tips voor je citytrip Groningen

door | 7 aug 2018 | Actief, Creatief, Kunst en cultuur, Proeven, Wat te doen, Workshop

Home » Wat te doen » Niet wéér hetzelfde: 5 alternatieve tips voor je citytrip Groningen   |  tags:  FC Groningen, café, lijstjes, museum, snack, sportwedstrijd

 

<a href="https://www.igogroningen.nl/author/thomas-de-jong/"><div style="width:100px; border:solid thin #ffffff; border-radius: 100px 100px 100px 100px; overflow: hidden; margin-top:-50px;"></div></a>

Wat te doen tijdens jouw stedentrip Groningen

Plan je een citytrip naar Groningen? Leuk, daar ga je geen spijt van krijgen! Je kunt cultuur snuiven in het beroemde Groninger Museum of genieten van de rust in de Prinsentuin, maar je kunt het natuurlijk ook eens anders doen…

 

Groningen Sportstad

Als zelfbenoemde FC Groningen-hooligan staat deze tip natuurlijk bovenaan: bezoek eens een potje van de lokale FC! Uiteraard koop je kaarten voor de Noordtribune, zodat je tussen de echte fans staat. Geniet van de sfeer, het stadion en een biertje. En misschien, heel misschien, zie je FC Groningen ook nog scoren.

Geen voetbalfan? Pak dan een potje basketbal mee bij de toppers van Donar of de volleyballers van Lycurgus.

 

Plezier op ‘t water

Groningen barst van het water. Misschien huur je een kano om door de grachten te peddelen? Zo zie je de stad van een heel andere kant. Nog veel leuker wordt het in het zuiden van de stad. Daar ligt Groningen tegen het Hoornsemeer, waar je ook allerlei leuks op en aan het water kan doen.

Mijn tip? De supsafari! Staand op een brede surfplank vaar je over het meer en verken je alle kleine kreekjes. Heerlijk in de natuur, maar toch nog vlakbij de stad. Ook erg leuk: suppen in de stad. Zeker in combinatie met een lekkere kop koffie en zo’n heerlijke I Go Groningen-ijscoupe!

 

Pluk je eigen fruit

Aan de andere kant van de stad, in het noordoosten, ligt het natuurgebied Kardinge. Een perfecte plek om de drukte van je stad even achter je te laten. Je kunt er geweldig fietsen en wandelen. En als je denkt dat je vanaf de Martinitoren een mooi uitzicht over stad hebt, beklim dan zeker de Kardingebult!

In de zomer en het begin van de herfst moet je ook zeker even langs het Plukbos gaan. Hier pluk je je eigen fruit en noten, zodat je genoeg energie hebt om Excalibur te beklimmen.

 

Pluk je eigen fruit in Kardinge tijdens je citytrip Groningen

Dit is niet mijn hand, hoor.

Lokale lekkernijen

Als ik vrienden van buiten de stad op bezoek heb, kook ik natuurlijk altijd ontzettend uitgebreid voor ze! Soms… Als ik daar geen zin in heb, neem ik ze mee naar m’n favoriete snackbar: SIM! Een grote Vlaamse patat pinda, extra doorbakken. En natuurlijk een eierbal, die mag niet ontbreken als je in Groningen bent. Je vindt ‘t aan de Nieuwe Boteringestraat 40.

Oh ja, ben je op zoek naar een afzakkertje? Pak dan een jenevertje in café Bolhuis: Groningser dan dat wordt het niet.

Kunstige workshops

Een tijdje geleden raakte ik toevallig verzeild in een schilderworkshop. Als enige man tussen 14 vrouwen was dat een beleving op zich, maar ook het schilderen was erg tof! Maar schilderen is niet typisch Gronings, dus wat dacht je van het open Werkman-atelier? Elke eerste zondag van de maand kun je in het Grafisch Museum terecht om met de unieke Werkmantechniek aan de slag te gaan.

Volg een cursus Werkmantechniek tijdens je citytrip Groningen

Het resultaat van mijn schilderavontuur. Is ‘ie niet prachtig?

 

Wat denk je: ga je voor de klassiekers als het Groninger Museum en de Martinitoren, of bekijk je eens een hele andere kant van Groningen?

0 reacties

JOSÉ VAN ESCH-SMEENGE

Blogger Groningen Joukje van Heukelem

JOUKJE VAN HEUKELEM

INGRID LINDEBOOM

Local en Stadjer Pascale Kruize I Go Groningen blogger

PASCALE KRUIZE

Blogger Stadjer Local I Go Groningen Willem Vonhof

WILLEM VONHOF

MAIKE VAN ELDERT

KAREN JANSEN

SONJA STEL

Share This