Nieuw in Groningen: cocktailbar Bar Cinq

door | 20 feb 2019 | Borrel, Eten en drinken, Nieuws

Home » Over Groningen » Nieuws » Nieuw in Groningen: cocktailbar Bar Cinq   |  tags:  cocktails, wijn

 

<a href="https://www.igogroningen.nl/author/maya-van-der-schuit/"><div style="width:100px; border:solid thin #ffffff; border-radius: 100px 100px 100px 100px; overflow: hidden; margin-top:-50px;"></div></a>

Binnen ruikt het nieuw. Niet zo gek, Bar Cinq opende haar deuren kortgeleden aan de Kleine Kromme Elleboog 5 in hartje Stad. De bar is hier in goed gezelschap: om de hoek vind je de Pintelier en de Uurwerker. Met zulke buren is het belangrijk je te onderscheiden, en dat doet Bar Cinq. Het is een stijlvolle cocktailbar.

 

Als ik bij Bar Cinq aankom is het iets na vieren. Mijn I Go Groningen-collega’s Sonja en Peter zitten er al, ze bestuderen de uitgebreide cocktailkaart aandachtig. Ik bekijk de gloednieuwe bar eens goed. Er hangen grote spiegels aan de wand en aan de bar staan krukken met een warmrode bekleding. Details die de cocktailbar een luxueuze ambiance geven.

Cinq Groningen cocktailbar interieur

De keuze is reuze

De cocktailkaart ziet er goed uit en de keuze is reuze. Sonja kiest de Pineapple Pornstar Martini, een cocktail met onder andere wodka, passiefruit en vanille. Gemberliefhebber Peter gaat voor de Dark and Stormy. Een klassieker met bruine rum, gingerbeer en limoensap. De bereiding van de cocktails ziet er indrukwekkend uit. Zo indrukwekkend dat Sonja een kijkje gaat nemen aan de bar. Ik ga voor een witte wijn. Ik vertrouw de gastvrouw op haar donkerblauwe ogen en laat me graag adviseren. Ze raadt me de Sauvignon Blanc aan. De wijnkaart is nog niet af, maar die volgt snel, zo laten we ons vertellen.

Cinq Groningen cocktailbar kaart

Instagram-waardig

Terwijl wij van onze drankjes genieten en druk praten over alle mooie plannen rondom I Go Groningen, zie ik in mijn ooghoek de barman in actie. Hij jongleert met fruit en is druk bezig met de cocktailshaker. Samen met zijn collega maakt hij foto’s van de net gemaakte cocktails. Dat worden prachtige plaatjes voor op Instagram.

Cocktailbar Groningen: Bar Cinq

Aanwinst voor Groningen

Tijdens ons bezoek aan Bar Cinq was het rustig. Niet zo raar, we waren er vroeg en de bar is nog niet zo lang open. Peter noemt de cocktailbar een chique tent waar Tom Cruise jaloers op zou zijn (hint: de film Cocktail). Ik vind het een veelbelovende bar waar ik vast en zeker nog een keer naartoe ga. En ik ben vast niet de enige, zo schat ik in. De cocktailbar zit een beetje verstopt. Maar wie de weg kent naar bijvoorbeeld de Pintelier en de Uurwerker, weet straks ook de weg naar Bar Cinq te vinden.

Cocktailbar Groningen: Bar Cinq

Welke cocktail ga jij binnenkort bij Bar Cinq proberen? Laat het me weten in een reactie hieronder.

Praktisch:
– Waar? Kleine Kromme Elleboog 5
– Openingstijden: dinsdag t/m zaterdag van 16.00 uur tot laat

0 reacties

JOSÉ VAN ESCH-SMEENGE

Blogger Groningen Joukje van Heukelem

JOUKJE VAN HEUKELEM

INGRID LINDEBOOM

Local en Stadjer Pascale Kruize I Go Groningen blogger

PASCALE KRUIZE

Blogger Stadjer Local I Go Groningen Willem Vonhof

WILLEM VONHOF

MAIKE VAN ELDERT

KAREN JANSEN

SONJA STEL

Share This