Springen en juichen voor FC Groningen: ‘De positieve vibes zinderen door het stadion’

door | 5 dec 2018 | Actief, Sport, Typisch Groningen, Wat te doen

Home » Evenementen » Sport » Springen en juichen voor FC Groningen: ‘De positieve vibes zinderen door het stadion’   |  tags:  FC Groningen, sportwedstrijd, voetbal

 

<a href="https://www.igogroningen.nl/author/kirsten-sikkema/"><div style="width:100px; border:solid thin #ffffff; border-radius: 100px 100px 100px 100px; overflow: hidden; margin-top:-50px;"></div></a>

Een voetbalwedstrijd bezoeken van FC Groningen? Dat moet je een keer gedaan hebben. Al is het maar om de sfeer te proeven. Want een bezoek aan het stadion is heus niet alleen voorbehouden aan bloedfanatieke voetbalsupporters.

Ik heb er de ballen verstand van, maar heb al een paar keer mogen genieten van de fantastische sfeer in het stadion. Voor Wypkelien is het een ontgroening, zij is er nog nooit eerder geweest. We moeten en zullen het een keer samen meemaken. Dus scoren we voetbalkaartjes voor een wedstrijd van de helden in het groen-en-wit: ons FC Groningen.

Kaartjes Voetbalwedstrijd FC Groningen

Positieve vibes in de Euroborg.

 

FC Groningen- NAC Breda

‘Zo wordt een zondagmiddag eigenlijk best heel tof,’ zegt Wypkelien. Ik kan niet anders dan dat beamen. Meestal breng ik een zondagmiddag en avond languit op de bank door. Wat moet je verder ook? Nu zitten we ook op klapbankjes, maar hey, hier krijg je tenminste energie van. De positieve vibes zinderen namelijk in en rond het stadion. In de colonne van supporters lopen we in de richting van de ingangen van het stadion. Groene sjaaltjes, petjes, een opgewekte sfeer. Het werkt aanstekelijk. Eenmaal bij de ingang kunnen we vrijwel direct doorlopen.

 

‘Ons’ voetbalcluppie

‘Het zou wel ontzettend gaaf zijn als we nu winnen,’ zegt Wypkelien. Ik kan alleen maar beamen. Natuurlijk. We komen immers wel voor wat sensatie. En dat krijgen we. Al in de zesde minuut valt het eerste doelpunt door Mahi. Om ons heen springen de supporters overeind, er wordt gejuicht en geklapt. ‘Whooooooohooo,’ schreeuwen ook ik en Wypkelien mee. Het is verbazingwekkend hoe snel je met z’n allen meeleeft met de club.

FC Groningen tickets

Je zit dicht bij de acties op het veld.

 

De sfeer in het stadion

Als kort daarna een tegendoelpunt valt, raast de verontwaardiging over de tribunes. Helemaal opgepept zwellen de koren aan: kom op FC, zet de tegenaanval weer in! Het is vooral gaaf om de power van de Tonny van Leeuwen-tribune te voelen, pal achter het doel waar vandaag de doelman van FC Groningen start. Op de eerste ring van deze tribune staan de fanatiekste supporters. Trots van het Noorden, schreeuwt het grootste spandoek. Hier vinden ook de mooiste sfeeracties plaats. Van het zingen van de liederen tot gave verrassingen zoals de trein waarmee ze met de derby tegen Heerenveen in het nieuws kwamen.

De trom slaat ondertussen, het publiek start een wave. Het is inmiddels 3-2. Omdat winnen hongerig maakt, besluiten we een patatje te halen. We staan nog maar net in de rij als het weer begint te bulderen: opnieuw een doelpunt! Snel draaien we ons om en springen we mee.

 

De ballen

Ik vind het heerlijk om te juichen voor onze groen-witte helden op het veld. Bovendien kun je alle acties goed volgen. Je zit hier zo dicht op het veld, er zijn geen grachten of hekken tussen tribune en het gras. Meerdere keren belandt een voetbal in het publiek (‘Zo, die ging best hard’), vanwaar het weer vrolijk wordt teruggegooid naar het veld.

Voetbalkaarten kopen Groningen

Hallo Groby!

 

Boeren!

Maar liefst 5 doelpunten maken de Groningers. Het hele stadion deint, mensen zingen. Wypkelien en ik hebben gekregen waar we voor kwamen: nieuwe energie, een toffe besteding van de zondag en mooi voetbal.

 

Praktisch:

 

0 reacties

JOSÉ VAN ESCH-SMEENGE

Blogger Groningen Joukje van Heukelem

JOUKJE VAN HEUKELEM

INGRID LINDEBOOM

Local en Stadjer Pascale Kruize I Go Groningen blogger

PASCALE KRUIZE

Blogger Stadjer Local I Go Groningen Willem Vonhof

WILLEM VONHOF

MAIKE VAN ELDERT

KAREN JANSEN

SONJA STEL

Share This