Eurosonic 2019: de gratis shows die je niet mag missen

door | 16 jan 2019 | Evenementen, Muziek

Home » Evenementen » Eurosonic 2019: de gratis shows die je niet mag missen   |  tags:  festival, gratis, muziek

 

<a href="https://www.igogroningen.nl/author/albertha-bloemhoff/"><div style="width:100px; border:solid thin #ffffff; border-radius: 100px 100px 100px 100px; overflow: hidden; margin-top:-50px;"></div></a>

Joepie joepie en nog eens joepie. Op 16, 17, 18 én 19 januari klinkt in heel Groningen muziek. Hoezo? Eurosonic! Mijn favoriete festival. Waarom? Omdat het één grote ontdekkingstocht is. Want wie goed zoekt, ontdekt nieuw talent. Ook als je gratis Eurosonic bezoekt.

Ook dit jaar barst de stad van de bookers. Want op grote podia, in kleine kroegen en in de donkere krochten van Groningen spelen bands die op het punt staan van doorbreken. Een aantal zul je dan ook geheid terugzien op de grotere festivals en podia in 2019. Jij spot ze deze week al in Stad. Soms zelfs gratis.

Dat maakt Eurosonic zo ontzettend tof. Je hebt geen duur polsbandje nodig om vette acts te zien. Sterker nog: ik daag je uit om 16 tot en met 19 januari zónder polsbandje de stad in te trekken. Verrassende feestjes gegarandeerd!

 

#throwback

 

Wat heeft Eurosonic me veel memorabele momenten gebracht. Daardoor weet ik: bier smaakt het lekkerst wanneer meegesmokkeld in je rugzak, een losse tentharing betekent vooraan staan bij Oscar and the Wolf, niets overtreft John Coffey en The Deaf in een net te krap Concerthuis, en zolang je meestuitert is die cirkelpit goed te doen.

 

Gratis uit je dak gaan @Eurosonic Groningen

 

Waar je moet zijn voor de tofste gratis Eurosonic randprogrammering? Dat is lastig te zeggen. Er is gewoon te veel om op te noemen. Maar, na jaren struinen door stad, heb ik zo mijn voorkeuren. Hieronder vind je de route die ik heb uitgestippeld. Doe er je voordeel mee. Zie je op Eurosonic!

 

Dag 1. Woensdag 16 januari

 

Struinen door Stad, Grunnsonic-bands checken. Altijd met het voornemen deze vier dagen rustig te beginnen. Vervolgens in De Drie Gezusters verdwalen. Daar pilsjes bestellen en tegen een boksbal aanslaan. Mijn mannelijke metgezellen maken geen schijn van kans. We belanden in Het Concerthuis. Hutje mutje opeengepakt uit je dak gaan. Dat doen we nog eens dunnetjes over in Het Pakhuis. #partytillwedrop

 

Dag 2. Donderdag 17 januari

 

Ai. Die kater blijkt niet voor de poes. Gelukkig heb ik de perfecte remedie:

 

Launchable Socks @Katersonic

 

Waarom? Met een knorrende kat op schoot wegdromen op mellow electropop. Je laadt weer helemaal op voor je tweede avond Eurosonic.
Wanneer? 14.00 – 14.20 uur
Waar? Kattencafé Poeslief (Nieuweweg 14)

Nu heb ik wat overbruggingstijd. Ik besluit voor het avondprogramma begint alvast een bodempje te leggen. Het wordt een van Joukjes daghappen. Of toch Roezemoes? Daarna begeef ik me richting:

 

Electrosonic

 

Waarom? Pardoes rolde ik vorig jaar binnen in dit verlaten winkelpand. Ik stuitte op heerlijke elektronische muziek en fijne gin tonics. Dit jaar weer! Fiks hier je gratis ticket.
Wat/Wanneer? 17:00 Go March // 18:00 Alcuna Wilds // 19:15 Zuco103 // 20.00: Lilø afterparty
Waar? Oosterstraat 52

 

Michelle David & The Gospel Sessions @Eurosonic Air

 

Waarom? Heerlijke funky R’n’B/urban, jazz & soul. Dijk van een stem.
Wanneer? 21.50 – 22.35 uur
Waar? Eurosonic Air (Grote Markt)

 

Vikings in Tibet @Synagogue Showcase

 

Waarom? Fan van Balthazar? Dan vind je de Vikings vast ook vet. Dromerige indie, en dan ook nog op een prachtige historische locatie in de binnenstad.
Wanneer? 22.00 – 23.00 uur
Waar? De Synagoge (Folkingestraat 60)

Vanavond besluit ik op tijd mijn bed in te rollen. Morgen staan er vele acts en twee afterparty’s op het programma. Eem’ kalmpies an, dus.

 

Vrijdag 18 januari

 

 

Brides of Lucifer @Eurosonic Air

 

Waarom? Metal met meidenkoor. Dat moet ik zien. Alle gouwe ouwe metalnummers in een nieuw jasje gestoken. Feest der herkenning.
Wanneer? 20.25 – 21.10 uur
Waar? Eurosonic Air (Grote Markt)

 

A Liquid Landscape @EchtErik Regiosonic

 

Waarom? Houd je van A Perfect Circle, Pink Floyd, Jeff Buckley, Tool en Karnivool? Duik de Cleo in. Daar beland je in een bad van alternatieve progressive rock: A Liquid Landscape neemt je mee in een oceaan van klanken. Je hebt geen idee waar deze golf van soundscapes, drumriffs en zanglijnen eindigt, maar lekker is ie wel. Come on and catch a wave!
Wanneer? 22.00 – 23.00 uur
Waar? Studentenvereniging Cleopatra (Kleine Pelsterstraat 5/5a)

 

San Holo @Eurosonic Air

 

Waarom? Deze man houdt me letterlijk in beweging. Zijn tracks op Soundcloud helpen me die extra kilometers door wanneer mijn benen er de brui aan geven. Vandaag even geen loopjes, maar danspasjes met deze electronic & EDM-held. Eigenlijk is San Holo al te groot voor dit festival, en toch staat ie er. Voor nop. Unieke kans dus!
Wanneer? 23.15 – 00.00 uur
Waar? Eurosonic Air (Grote Markt)

 

Vice Afterparty

 

Waarom? Verrassinkje van Vice: dikke afterparty met Willie Wartaal en Burning Fik. Vice kennende, wordt dat een dolle boel. Meld je hier aan voor een gratis ticket.
Wanneer? 23.00 – 02.00 uur
Waar? &ZO (Poelestraat 53)

 

Ongehoord ESNS After ft. Ganz

 

Waarom? Lekker raven op electro, techno en drum ‘n bass. Al onze laatste restjes energie stampen we er hier nog even lekker uit. #helemaaltothetgaatje
Wanneer? 03.00 – 07.00 uur
Waar? Simplon (Boterdiep 69)

 

Zaterdag 19 januari

 

Green Lizard ft. Rudeboy @Jagersonic

Waarom? Tribute to the nineties! Nirvana, Urban Dance Squad, Smashing Pumkins: jeugdcentiment alom. Met UDS-frontman Rudeboy. Be there or be… squad. O ja. Tim Knol en Inca Marina zijn er ook. En Hermann Der Polkamann (metal meets polka; wat kan er misgaan?)
Wanneer? 13.30 – 22.00 (Green Lizard speelt om 20.00 uur)
Waar? Vera (Oosterstraat 44)

 

Tussendoor trek ik een sprintje richting Grote Markt. Want daar speelt:

 

Inge van Calkar @Eurosonic Air

 

Waarom? Vorig jaar in het Pakhuis was het het feestje wel. Dit jaar doet ze haar alternatieve electro-pop-rock-ding op Eurosonic Air. #excited
Wanneer? 14.00 – 14.45 uur
Waar? Eurosonic Air (Grote Markt)

 

Daarna hobbel ik even langs Plato en Coffee Company. Vaak is daar nog een tof instore concert gaande. Kiek’n wat ‘t wordt. En daarna misschien nog even naar:

 

Douwe Bob @Eurosonic Air

 

Waarom? Guilty pleasure numero uno. Best lekker om bij uit te brakken.
Wanneer? 16.30 – 17.15 uur
Waar? Eurosonic Air (Grote Markt)

Na Douwe Bob duik ik thuis uitgeput maar voldaan op de bank. Met een bord patat en een dikke eierbal stem ik af op Noorderslag. De traditie wil dat wie op Noorderslag rondhobbelt, zich verdekt opstelt achter Annechien voor die felbegeerde one minute of fame. Make me proud Kirsten!

Welke gratis acts mogen we van jou niet missen op Eurosonic? Laat het hieronder weten in een reactie.

 

Praktisch:

Wat? Eurosonic, maar dan gratis!
Waar? Overal in de Groningse binnenstad
Wanneer? 16, 17, 18 en 19 januari 2019
Meer ontdekken? Hier vind je de gehele gratis randprogrammering.
Maak er een citytrip van! Boek een van deze 12 bijzonder hotels in Groningen 

0 reacties

JOSÉ VAN ESCH-SMEENGE

Blogger Groningen Joukje van Heukelem

JOUKJE VAN HEUKELEM

INGRID LINDEBOOM

Local en Stadjer Pascale Kruize I Go Groningen blogger

PASCALE KRUIZE

Blogger Stadjer Local I Go Groningen Willem Vonhof

WILLEM VONHOF

MAIKE VAN ELDERT

KAREN JANSEN

SONJA STEL

Share This