Happietaria: de perfecte combinatie van een avond uit en een goed doel

door | 12 nov 2022 | Evenementen, Food & Drinks

Home » Evenementen » Food & Drinks » Happietaria: de perfecte combinatie van een avond uit en een goed doel   |  tags:  goed doel

 

<a href="https://www.igogroningen.nl/author/maike-van-eldert/"><div style="width:100px; border:solid thin #ffffff; border-radius: 100px 100px 100px 100px; overflow: hidden; margin-top:-50px;"></div></a>

Krijg jij ook zo vaak ‘Ga je nu alweer uit eten?’ naar je hoofd geslingerd? Dan heb ik nu dé oplossing voor een passend antwoord: ‘Jazeker, maar het is voor het goede doel!’. Bij Happietaria in Groningen kan je vanaf 17 november terecht voor een heerlijk diner waarbij de opbrengst naar een goed doel gaat. Kan je zonder schuldgevoel goed spenderen. Wie wil dat nou niet?
 
Happietaria Groningen is een pop-up restaurant op initiatief van de landelijke organisatie Tear. Maar niet zomaar een, al het geld dat de vrijwilligers ophalen na een geslaagde dineravond gaat naar een goed doel. Happietaria zet zich op deze manier al 28 jaar lang in voor belangrijke projecten en de vestiging in Groningen is zelfs de best draaiende van Nederland!
 

Een knus restaurant en een fijne rode wijn

Dit jaar heeft Happietaria weer een nieuw doel: de opbrengst van dit jaar gaat naar Bangladesh, waarbij er middels zelfhulpgroepen wordt gebouwd aan een betere toekomst voor kinderen en jongeren in dit land. Wil je bijdragen aan dit mooie idee door een heerlijk wijntje te drinken? Ik in ieder geval wel! Vooral in de winterperiode ga ik graag uit eten. Wanneer het koud en donker is buiten vind ik het heerlijk om in een knus restaurant aan een fijne rode wijn te beginnen. Helaas voel ik mij vaak genoeg schuldig omdat ik weer eens uit eten ga met geld dat ik eigenlijk niet eens heb. Bij Happietaria is dit niet nodig.
 

Een avond genieten zonder verplichtingen

Happietaria probeert mensen bewuster te maken van projecten van goede doelen en deze ook financieel te ondersteunen. Voor mij is dat een goede oplossing. De laatste tijd heb ik weinig zin meer om bij elke straatverkoper in de Herestraat mij in te schrijven voor een goed doel. Je krijgt vage mailtjes en zit opeens vast aan een maandelijks bedrag waar je eerst helemaal geen erg in had. Happietaria biedt mij de kans om een avond te genieten, een goed doel te ondersteunen en achteraf nergens aan vast te zitten.

Wil je deze editie net zoals ik ook voor geen goud missen? Op 17 november opent Happietaria opnieuw haar deuren om weer zoveel mogelijk geld op te halen. Kan je niet aanschuiven op deze avond? Maak je vooral niet druk, het restaurant is open tot en met 14 december. Genoeg tijd dus om te komen genieten. Ben je nou niet zo van het dineren, dan kan je ook gewoon doneren via de website.

 

Praktisch:
Adres: Henri Dunantlaan 2
Openingsdata: van 17 november t/m 14 december 2022
Van maandag tot en met zaterdag van 17:00 tot 23:00 uur
Gratis parkeren

 
Tips:
Lees ook Kirsten haar blog over Happietaria 2018. Er is toen maar liefst 100.199,70 euro opgehaald voor het goede doel.

 

Waarom zou jij een bezoek brengen aan Happietaria?
 
De eerste aankondigende blog voor Happietaria is gepubliceerd in 2018. Sindsdien actualiseren we de blog jaarlijks.

0 reacties

JOSÉ VAN ESCH-SMEENGE

Blogger Groningen Joukje van Heukelem

JOUKJE VAN HEUKELEM

INGRID LINDEBOOM

Local en Stadjer Pascale Kruize I Go Groningen blogger

PASCALE KRUIZE

Blogger Stadjer Local I Go Groningen Willem Vonhof

WILLEM VONHOF

MAIKE VAN ELDERT

KAREN JANSEN

SONJA STEL

Share This