Het Grote Gebeuren: een heerlijk avondje in november

door | 30 okt 2019 | Evenementen, Kunst en cultuur

Home » Evenementen » Kunst en cultuur » Het Grote Gebeuren: een heerlijk avondje in november   |  tags:  festival

 

<a href="https://www.igogroningen.nl/author/maike-van-eldert/"><div style="width:100px; border:solid thin #ffffff; border-radius: 100px 100px 100px 100px; overflow: hidden; margin-top:-50px;"></div></a>

Het is vaste prik. Al een paar jaar ga ik naar Het Grote Gebeuren, een literair festival in het Groninger Forum Filmtheater. Dit jaar staat er op zaterdag 9 november een hoop te gebeuren: Oek de Jong vertelt over zijn nieuwe roman, Manon Uphoff over Vallen is als Vliegen en er is zelfs internationale invloed: Dorthe Nors staat op het programma, dé Deense schrijfster van het moment. En dat is nog lang niet alles. Het programma van de elfde editie van Het Grote Gebeuren heeft nog veel meer te bieden. Zin in!

Op het Grote Gebeuren is een paradijs aan schrijvers te bewonderen. Van Jaap Robben tot Joris van Casteren. En er is nog veel meer. Neem bijvoorbeeld ‘de Grote Debutantenshow’. Niet alleen alombekende schrijvers krijgen aandacht op dit evenement, ook voor de nieuwkomers is er een plekje in de spotlight. Kortom: het programma van de elfde editie van Het Grote Gebeuren is net een snoepwinkel.

 

Een ware hemel

Het Grote Gebeuren is niet alleen voor de boekliefhebbers. Er is ook plek voor muziek! En wat voor muziek. Auke Hulst, mijn favoriete schrijver, zet het literaire muziektheaterstuk Een Groter Gebeuren op de planken. Hier kijk ik ontzettend naar uit: zijn boeken zijn voor mij al een ware hemel, naar zijn muziek ben ik ook ontzettend benieuwd!

 

Meer dan letteren

Ik neem dit jaar een goede vriendin mee die ook steeds meer van lezen begint te houden. Dan is dit evenement een goede plek om kennis te maken met mooie literatuur! Ben jij niet zo’n lezer? Niet getreurd. Het Grote Gebeuren is écht een festival. Met wijnbar, koffiebar en gezelligheid en zelfs een pleintje met verschillende hapjes en snacks.

 

Schrijvers signeren

Ben je na de interessante toespraken van schrijvers fan geworden? Er is een stand waar je boeken van de aanwezige schrijvers kunt kopen. Je kunt natuurlijk ook een exemplaar door de auteur laten signeren én met hem of haar of de foto.

 

Praktisch:

  • Het Grote Gebeuren vindt op zaterdag 9 november plaats van 20.00 tot 00.00 uur in het Groninger Forum Filmtheater aan het Hereplein 73
  • Het volledige programma vind je op www.hetgrotegebeuren.nl
  • Kaarten kosten € 20,-, €15,- voor bibliotheekleden en €10,- voor studenten. Aan de deur kosten kaarten €30,-, €25,- voor bibliotheekleden en €15,- voor studenten

 

Tips:

 

Welk programmaonderdeel mag ik volgens jou niet missen? Vertel het me hieronder in een reactie.
 

0 reacties

JOSÉ VAN ESCH-SMEENGE

Blogger Groningen Joukje van Heukelem

JOUKJE VAN HEUKELEM

INGRID LINDEBOOM

Local en Stadjer Pascale Kruize I Go Groningen blogger

PASCALE KRUIZE

Blogger Stadjer Local I Go Groningen Willem Vonhof

WILLEM VONHOF

MAIKE VAN ELDERT

KAREN JANSEN

SONJA STEL

Share This