‘Goede buren’ toveren met woorden tijdens Dichters in de Prinsentuin

door | 9 jul 2018 | Evenementen, Kunst en cultuur, Nieuws, Wat te doen

Home » Evenementen » ‘Goede buren’ toveren met woorden tijdens Dichters in de Prinsentuin   |  tags:  festival

 

<a href="https://www.igogroningen.nl/author/maya-van-der-schuit/"><div style="width:100px; border:solid thin #ffffff; border-radius: 100px 100px 100px 100px; overflow: hidden; margin-top:-50px;"></div></a>

Beter een goede buur dan een verre vriend, zal de organisatie van Dichters in de Prinsentuin dit jaar gedacht hebben. Het thema van de 21ste editie van het driedaagse poëziefestival in Groningen is ‘Goede buren’. Van 13 t/m 15 juli treden zo’n 70 dichters op in de Prinsentuin, de Puddingfabriek en Theater de Machinefabriek.

 

Tijdens mijn studie Nederlands aan de Rijksuniversiteit in Groningen is mijn voorliefde voor poëzie ontstaan. De vele vormen, beeldspraak, soms humor en diepere betekenissen vond ik fascinerend. En nog steeds. Toveren met woorden vind ik het, dichten. Daarom kijk ik uit naar Dichters in de Prinsentuin. Poëzie op een geweldige locatie. Live gebracht door de dichters zelf.

 

Dichters, dichters en nog eens dichters

Niet een handjevol, nee, zo’n 70 woordkunstenaars zijn onderdeel van het programma van het poëziefestival. Eerdere jaren waren dichters uit verre landen te gast. Deze editie houdt de organisatie het dichter bij huis. ‘Goede buren’ uit Friesland, Vlaanderen en Duitsland zijn te gast op het festival in Groningen.

 

Talkshow, tafelgesprek en kuieren

Dichters in de Prinsentuin begint op vrijdagavond in de Puddingfabriek. Host en dichter Don Vitalski ontvangt tijdens de talkshow ‘Theater der Zuiderburen’ Vlaamse podiumdichters zoals Delphine Lecompte. Op zaterdagavond kun je in Theater de Machinefabriek ‘Kijken bij de buren’ bijwonen. Een rondetafelgesprek over internationale kansen voor jonge schrijvers. Daar schuift onder andere oud-Stadsdichter van Groningen Joost Oomen aan. Op zondagochtend kun je op z’n Frysk ‘kuierje’. Een brunchwandeling door de binnenstad langs Friese poëzie.

 

Languit op het Theeveld in de Prinsentuin

Op zaterdag- en zondagmiddag is er een gratis toegankelijk programma in de Prinsentuin. Dan dragen allerlei dichters hun werk voor. Bijvoorbeeld op het Theeveld. Lekker languit op het gras met een drankje in je hand luisteren naar gedichten. Klinkt mij nu al prima in de oren. Ook in de Loofgangen is het goed toeven. Daar wandel je langs verschillende openingen in hagen waar dichters hun werk voordragen. Ik heb er zin in. Nu nog even duimen voor mooi weer.

 

Wil je het specifieke programma weten? En wil je toegang tot de talkshow in de Puddingfabriek, het gesprek Theater de Machinefabriek en de brunchwandeling op zondagochtend? Koop dan het speciale magazine. Dat kost een tientje. Je kunt het online kopen of bij een van de programmaonderdelen. Meer info vind je op de website van Dichters in de Prinsentuin.

Welke dichters mag ik tijdens het festival niet missen? Laat het me hieronder weten.

 

Praktisch:
– Het festival vindt plaats van vrijdag 13 t/m zondag 15 juli op verschillende locaties in Groningen: de Prinsentuin, de Puddingfabriek en Theater de Machinefabriek
– De zaterdag- en zondagmiddag (13.30-17.00 uur) in de Prinsentuin zijn gratis toegankelijk
– Het magazine biedt toegang tot de andere onderdelen van het programma

Tip:
– Loop in de Prinsentuin door de Loofgangen, daar dragen dichters hun werk voor door openingen in de hagen. Heel bijzonder om mee te maken!

0 reacties

JOSÉ VAN ESCH-SMEENGE

Blogger Groningen Joukje van Heukelem

JOUKJE VAN HEUKELEM

INGRID LINDEBOOM

Local en Stadjer Pascale Kruize I Go Groningen blogger

PASCALE KRUIZE

Blogger Stadjer Local I Go Groningen Willem Vonhof

WILLEM VONHOF

MAIKE VAN ELDERT

KAREN JANSEN

SONJA STEL

Share This