Pacific is terug van weggeweest

door | 24 nov 2019 | Diner, Eten en drinken

Home » Eten en drinken » Pacific is terug van weggeweest   |  tags:  vlees

 

<a href="https://www.igogroningen.nl/author/emma-posthumus/"><div style="width:100px; border:solid thin #ffffff; border-radius: 100px 100px 100px 100px; overflow: hidden; margin-top:-50px;"></div></a>

Op 2 juli 2018 woedde er een grote brand in restaurant Pacific aan de Oosterstraat. Door de schade die hierbij ontstond moest de eigenaar tijdelijk zijn deuren sluiten. Een jaar na de brand is Pacific weer terug, en het is er nog minstens net zo leuk. Ik kon niet langer wachten. Hier moest ik heen om te genieten van de laid back sfeer en misschien wel de beste gerookte spareribs van Groningen.

Op zaterdagavond zetten mijn vriend en ik onze fiets voor de deur van Pacific. Ik merk meteen een fijne en gezellige sfeer: een stel geniet van hun speciaal biertjes aan een mooie hoge tafel en ik zie gelijk genoeg heerlijke gerechten. We worden meteen hartelijk ontvangen door de serveerster. Zij wijst ons een plek maar we hebben keuze: een plek bij het raam, of een tafel achterin het restaurant.

 

Een vintage look

Voordat ik naar mijn keuze (achterin het restaurant) loop valt mijn oog meteen op het prachtige interieur: met een vintage look, gecombineerd met industriële details. Zo staat er een comfortabele chesterfieldbank tegen een muur met een jungle-achtige, botanische print. Achterin zie ik een glimp van een bakstenen muur met goudkleurige lampjes. Dit is helemaal mijn stijl. We zijn nieuwsgierig naar de rest van de ruimte en lopen snel door naar achter. Zodra we onze plek hebben gevonden, verzucht mijn vriend dat de stoelen heerlijk zitten. Hij heeft gelijk, hier kan ik het wel een hele avond volhouden. Ik zie het helemaal voor me: aan het eind van de middag beginnen met een paar bites, vervolgens heerlijk lang tafelen en de avond afsluiten met een biertje of twee.
 
Pacific Groningen: spareribs, burgers en meer
 

Rust, warmte en gezelligheid

Zachte muziek op de achtergrond, groene verweerde paneeldeuren en een aantal hangplanten sieren de ruimte. We slaan de menukaart open om iets te drinken uit te kiezen. De kaart ziet er heel leuk en origineel uit, gemaakt in de stijl van een krant. Ik heb van tevoren al even op de website de menu- en drankenkaart bestudeerd en nog vind ik het lastig om te kiezen wanneer de serveerster onze drankjes komt opnemen. Ze vertelt ons alle mogelijkheden: van tapbiertjes tot ciders, IPA’s en nog veel meer.
 
Pacific Groningen: spareribs, burgers en meer
 
Ik ga uiteindelijk voor een glas Stowford Press, volgens de beschrijving op de kaart een sprankelende, medium droge cider met de smaak van crisp apples. Mijn vriend kiest ook een cider, de Old Mout Kiwi & Lime. Oeps, als onze drankjes gebracht worden, krijg ik een pint in plaats van een glas. ‘Oh well, it’s the weekend right?’, lacht de serveerster. De Stowford Press smaakt heerlijk, dus het is gelukkig geen straf om daar wat meer van te moeten drinken.
 
Pacific Groningen: spareribs, burgers en meer
 

BBQ, roken en grillen

Bij Pacific draait het vooral om braden, roken en grillen en dat is duidelijk te zien op de menukaart. Het restaurant biedt een hemel aan heerlijk vlees, gerookt of van de barbecue. Ze passen het concept shared dining toe: allemaal kleine gerechtjes om te delen. Ik vind dit altijd ontzettend gezellig en heb meteen het gevoel van een avondje samen uit. Ook heb je zo de gelegenheid om van alles wat te proeven. Dit is een uitkomst voor een twijfelaar als ik. Wanneer je liever je gerecht helemaal voor jezelf wil kan dat natuurlijk ook. Of je kiest wel de kleine gerechtjes, maar houdt ze lekker voor jezelf 😉 Mijn vriend en ik gaan voor crispy pork belly en smoked pork ribs. Als bijgerechten kiezen we curly fries met mayonaise én ketchup, uienringen en huisgemaakte coleslaw.
 
Pacific Groningen: spareribs, burgers en meer
 

Bijzondere smaken

De pork belly is heerlijk krokant en je proeft de typisch rokerige barbecuesmaak. Er zitten komkommertjes bij die zijn ingemaakt met gin-tonic, wat een hele verrassende smaak oplevert. De smoked pork ribs met Guinness barbecuesaus zijn bij ons absoluut favoriet. Ze zijn heerlijk gemarineerd en ontzettend mals. Hier kunnen we nog wel drie borden van op! Alle bijgerechten zijn ook top: de frietjes en uienringen zijn lekker krokant en de coleslaw is heerlijk fris.
 

Een perfecte afsluiter

Nadat we hebben genoten van al deze lekkere gerechtjes gaan wij voor een dessert. De serveerster tovert een dienblad tevoorschijn met allemaal verschillende kleine desserts erop. Ik kies een citroenschuimtaartje, mijn vriend neemt een warme apple crumble. Een perfecte afsluiter van een hele leuke avond. Rozig van de drankjes en het eten lopen we naar onze fiets. We zijn het erover eens: wij komen sowieso nog een keer terug om alle andere gerechten op de menukaart te proberen. En voor die heerlijke smoked ribs, natuurlijk.
 
Pacific Groningen: spareribs, burgers en meer
 
Praktisch:
– Pacific is van dinsdag tot en met zaterdag geopend vanaf 17:00 uur
– Adres: Oosterstraat 65
Meer info op de website van Pacific
 
Tips:
– Van dinsdag tot en met donderdag heeft Pacific een bucket deal: je bestelt dan een emmer met flesjes Corona, Desperado of Grolsch Beugel’s voor €24,50
– Maak een reservering voor 10 of meer vrienden voor de Boys’ Night Out Special: een groot snackplateau, een keuze tussen smoked ribs of de pub burger en 2 uur gratis bier (!) voor slechts €39,50

 

Waarom ga jij graag naar Pacific? Laat het me hieronder weten.
 

0 reacties

JOSÉ VAN ESCH-SMEENGE

Blogger Groningen Joukje van Heukelem

JOUKJE VAN HEUKELEM

INGRID LINDEBOOM

Local en Stadjer Pascale Kruize I Go Groningen blogger

PASCALE KRUIZE

Blogger Stadjer Local I Go Groningen Willem Vonhof

WILLEM VONHOF

MAIKE VAN ELDERT

KAREN JANSEN

SONJA STEL

Share This