Je zit altijd goud bij Grand Café Hooghoudt

door | 18 okt 2018 | Eten en drinken, Lunchen in Groningen

Home » Eten en drinken » Je zit altijd goud bij Grand Café Hooghoudt   |  tags:  Grote Markt

 

<a href="https://www.igogroningen.nl/author/joukje-van-heukelem/"><div style="width:100px; border:solid thin #ffffff; border-radius: 100px 100px 100px 100px; overflow: hidden; margin-top:-50px;"></div></a>

De stad is in ontwikkeling. Hippe eettentjes poppen als paddenstoelen uit de grond. Tussen al dat nieuws vergeet je bijna de golden oldies. De plekken waar je heengaat en weet: dat is altijd goed. Grand Café Hooghoudt is zo’n plek. Een lunchkaart waar je minstens een half uur keuzestress van krijgt, maar zodra je je bestelling ziet denkt: yes, aanvallen!

 

Bij van Boven

Ruim 10 jaar geleden kwam ik als student naar het mooie Groningen. Al snel maakte ik kennis met Bij van Boven. Een lunchtentje aan de Grote Markt, boven Grand Café Hooghoudt en met uitzicht op d’Olle Grieze. Regelmatig ging ik er eten met vriendinnen, vriend of moeder. De liefde ging zelfs zo ver dat ik een keer zwaar teleurgesteld op het terras zat nadat bleek dat ik niet de kaart van Bij van Boven kreeg, maar van Grand Café Hooghoudt. Ik ben vast niet de enige geweest, want inmiddels wordt de originele kaart van Bij van Boven in heel Grand Café Hooghoudt gevoerd. De naam Bij van Boven is daarmee helaas verdwenen, maar de kaart gelukkig niet!

Lunchen in restaurant Grand café Hooghoudt aan de Grote Markt Groningen

Van lunch tot maaltijdsalade

De grootste tosti’s van Groningen, sandwichbol beenham deluxe, vlammenkouk of een barra pulled beef. De menukaart is werkelijk om van te watertanden. Ook de oude vertrouwde uitsmijter en het broodje kroket ontbreken niet. Heb je meer zin in een gezonde lunch dan is één van de maaltijdsalades een goed idee. Lekker een Perelaere of versgeperste jus erbij en je lunch is compleet. En in de zomer kies je op het terras natuurlijk voor een lekker biertje van de tap.

Lunchen in restaurant Grand café Hooghoudt aan de Grote Markt Groningen

Lunchen in restaurant Grand café Hooghoudt aan de Grote Markt Groningen

Lunchen in restaurant Grand café Hooghoudt aan de Grote Markt Groningen

Mijn favoriet(en)

De vlammenkouk met pittige kip, kaas, rode ui, paprika en rucola. De vlammenkouk is de Groninger variant van de Elzasser pizza. De saus wordt gemaakt van crème-fraîche. De kip en rode ui maken deze pizza lekker pittig. De sandwichbol beenham deluxe is ook één van mijn vaste keuzes. Een Italiaanse bol die dubbel wordt belegd met gebakken beenham in zoet-pittige marinade, gesmolten kaas, rode ui, rucola en natuurlijk mosterdsaus. Na dit broodje kun je nog de hele middag winkelen. Daarnaast kan ik ook niet om de sandwichbol Spareribs heen. Of die met falafel. En de Barra mediterrane kip. Of de Waldkorn gemarineerde kip… Geloof me, je krijgt keuzestress en wilt na je eerste bezoek zeker nog een keer terug.

 

Praktisch:

  • Aan de Grote Markt met uitzicht op de Martinitoren
  • Naast lunchen kun je hier ook dineren

 

Tips:

  • Neem in de zomer plaats op het grote terras

 

 

Foto bovenaan van Grand Café Hooghoudt.

 

0 reacties

JOSÉ VAN ESCH-SMEENGE

Blogger Groningen Joukje van Heukelem

JOUKJE VAN HEUKELEM

INGRID LINDEBOOM

Local en Stadjer Pascale Kruize I Go Groningen blogger

PASCALE KRUIZE

Blogger Stadjer Local I Go Groningen Willem Vonhof

WILLEM VONHOF

MAIKE VAN ELDERT

KAREN JANSEN

SONJA STEL

Share This