Brasserie Harkema: een goede lunch in relaxte sfeer

door | 8 okt 2021 | Eten en drinken, Lunchen in Groningen

Home » Eten en drinken » Lunchen in Groningen » Brasserie Harkema: een goede lunch in relaxte sfeer   |  tags:  Helpman

 

<a href="https://www.igogroningen.nl/author/josesmeenge/"><div style="width:100px; border:solid thin #ffffff; border-radius: 100px 100px 100px 100px; overflow: hidden; margin-top:-50px;"></div></a>

Uit lunchen gaan is een van mijn favoriete bezigheden in Groningen. Genieten van overheerlijk belegde broodjes, een goede salade of een lekkere huisgemaakte soep. In de tijdlijn van mijn social media komt met grote regelmaat Brasserie Harkema voorbij. Dit wekt direct mijn nieuwsgierigheid, hier moet ik naartoe.

 

Stiekem droom ik al jaren over het openen van een lunchcafé (na een koffietentje). Brasserie Harkema heeft precies die sfeer en gezelligheid die ik zelf zou kiezen. Kleinschalig, een gemoedelijke sfeer, goede kwaliteit en midden in een woonwijk (Helpman): voor mij de perfecte horeca vibe. Ik ben meteen weg van het industriële en vooral sfeervolle interieur. We kiezen een mooi plekje aan het raam met uitzicht over zowel de Emmastraat als de Verlengde Hereweg.
 
Lunchen in Groningen: Brasserie Harkema
 

Een dijk aan horeca-ervaring

Afgelopen zomer opende de brasserie haar deuren op de hoek van de Verlengde Hereweg en de Emmastraat. Je kunt hier terecht voor lunch, borrel en diner. Eigenaresse Lisanne geeft ons een warm welkom. Samen met mede-eigenaar Jeroen heeft ze de dagelijkse leiding over het bedrijf. Met een dijk aan horeca-ervaring bij Café de Stadtlander is dit een gouden duo.
 

Lunch keuze stress

De lunchkaart is klein, maar verrassend compleet. Er is echt voor elk wat wils. We kiezen een voor een (kleine) huisgemaakte mosterdsoep met grunniger droge worst als voorgerecht. Een uitstekend begin van de lunch. De soep is perfect van smaak en de droge worst geeft het geheel een lekker zoutje.
 
Lunchen in Groningen: Brasserie Harkema
 
Als ‘hoofdgerecht’ kies ik voor een salade met geitenkaas en vijgen. Mensen! Wat een verrukkelijke salade. De geitenkaas is heerlijk zacht en vormt een perfecte combinatie met de vijgen en sla. Dit is by far de beste salade die ik in tijden heb geproefd. Harold geniet ondertussen van een tosti met brie en blauwe bessen. De bessen geven de hartigheid van de brie een aangenaam zoetje.
 
Lunchen in Groningen: Brasserie Harkema
 

Borrel en diner

Naast lunchen kun je bij Brasserie Harkema ook terecht voor een borrel. Na het zien van de borrelkaart kan ik niet wachten om hier een vrijdagmiddagborrel te houden, in combinatie met een van de vele speciaal biertjes die het café serveert.

Op vrijdag en zaterdag kun hier ook terecht voor een diner. Ze serveren een kleine kaart met wekelijks wisselende vis-, vlees- of vegetarische gerechten. Dit geheel sluit je af met de ‘Toet van de week’. Voor de kinderen is er uiteraard een kindermenu.
 

Lunchen in Groningen: Brasserie Harkema

Foto van Instagram @brasserieharkemagroningen


 
Praktisch:
Adres Brasserie Harkema: Verlengde Hereweg 86
Open: dinsdag t/m zaterdag
Tel: 050 – 785 33 25
 

 
Tips:
Nog niet uitgeluncht? Hier kun je ook erg lekker lunchen in Groningen.
 
Wat is jouw ervaring bij Brasserie Harkema? Deel het hieronder, vind ik leuk!
 

0 reacties

JOSÉ VAN ESCH-SMEENGE

Blogger Groningen Joukje van Heukelem

JOUKJE VAN HEUKELEM

INGRID LINDEBOOM

Local en Stadjer Pascale Kruize I Go Groningen blogger

PASCALE KRUIZE

Blogger Stadjer Local I Go Groningen Willem Vonhof

WILLEM VONHOF

MAIKE VAN ELDERT

KAREN JANSEN

SONJA STEL

Share This