Gronings genieten bij stadscafé Pronk

door | 30 apr 2018 | Eten en drinken, Koffie en thee

Home » Eten en drinken » Koffie en thee » Gronings genieten bij stadscafé Pronk   |  tags:  gratis wifi, kindvriendelijk, terras

 

<a href="https://www.igogroningen.nl/author/sona-stel/"><div style="width:100px; border:solid thin #ffffff; border-radius: 100px 100px 100px 100px; overflow: hidden; margin-top:-50px;"></div></a>

We spreken deze keer af in Pronk. Kirsten komt hier graag vaker voor een lunch of borrel en ik laat me graag verrassen door haar favoriete hotspot in Groningen.

De locatie is ideaal, aan de Vismarkt. En het pand is prachtig. Statig. Er zijn twee ingangen; een stenen trap aan de Vismarkt en een poort die toegang geeft aan het terras aan de achterzijde (via Folkingestraat). Als je binnenkomt merk je pas hoe groot het pand is. Ik dwaal door de imposante gang en moet kiezen welke ruimte ik binnen ga. Maar ik kom vanzelf uit bij de bar en zitjes.

 

Ik kies een rond tafeltje in de hoek bij het raam

Onder de ramen, in de brede vensterbank, liggen kussentjes. Heerlijk om op te zitten als je gewoon wilt genieten van het uitzicht op de levendige Vismarkt en de Korenbeurs. Maar ik ben hier om nog even te werken, dus ik start mijn laptop op en bestel een verse jus d’orange bij de jonge, wat afwachtende ober. Ik heb het idee dat hij hier nog niet lang werkt. De wificode moet hij ook even navragen. Geeft niet, vriendelijk is hij wel.

Het is 11 uur en het is nog rustig. De sfeer is prettig, de binnenhuisarchitect heeft hier goed werk verricht. De hoge plafonds met beschildering, grote kroonluchters die prachtig passen bij de kleurige, zachte stoffen en het lichte hout. De bar heeft een hippe open uitstraling door het gebruik van stalen rekken met veel glaswerk.

Wij zitten binnen vanwege de regen, maar het hele fijne aan deze zaak is dat er een ruim stadsterras is. Verwarmd met heaters en vuurhaarden in de winter. Winter, zomer of herfst, ook ’s avonds schijnt het terras erg gezellig te zijn. Ik neem me voor om dat ook eens te proberen als de zon zich weer laat zien!

Wat ik ook erg sympathiek vind, is dat Pronk haar ingrediënten graag van dichtbij haalt. Wat betreft het brood nemen ze dat wel erg letterlijk, dat komt van Broodje van eigen deeg, de bakker aan de Brugstraat.

 

Pronk zegt ook niet voor niets; Gronings genieten. En dat bevalt mij wel.

Voor de kinderen is er ook wat te kiezen. Bijvoorbeeld American Pancakes. Nog een reden om eens terug te komen. En dan neem ik de kinderen mee.

Rond 12 uur wordt het druk. Lunchtijd!

0 reacties

JOSÉ VAN ESCH-SMEENGE

Blogger Groningen Joukje van Heukelem

JOUKJE VAN HEUKELEM

INGRID LINDEBOOM

Local en Stadjer Pascale Kruize I Go Groningen blogger

PASCALE KRUIZE

Blogger Stadjer Local I Go Groningen Willem Vonhof

WILLEM VONHOF

MAIKE VAN ELDERT

KAREN JANSEN

SONJA STEL

Share This