Een frisse start bij CoffeeBreak

door | 27 jan 2019 | Eten en drinken, Koffie en thee

Home » Eten en drinken » Een frisse start bij CoffeeBreak   |  tags:  glutenvrij, gratis wifi, koffie, vegan, zuiderdiep

 

<a href="https://www.igogroningen.nl/author/dana-coerts/"><div style="width:100px; border:solid thin #ffffff; border-radius: 100px 100px 100px 100px; overflow: hidden; margin-top:-50px;"></div></a>

De naam zegt het al. Voor een korte (of lange break) met een goede kop koffie moet je bij CoffeeBreak zijn. Vanaf eind 2018 zit CoffeeBreak in een nieuw pand aan het Gedempte Zuiderdiep en hebben ze een nieuwe kaart met veel veganistische opties. Bovendien ze serveren ze standaard havermelk in de cappuccino. Een goede reden om hier weer eens langs te gaan.

Na een stevige training in de sportschool lopen vriendin L. en ik op een zondagmiddag vol verwachting door de schuifdeuren naar binnen. Dit is wel even een andere ontvangst dan we gewend waren in het oude pand. Wat een licht en ruimte! Op de bar staan verschillende taartjes uitgestald en links zien wij een heuse koffiebar inclusief barista. Dat belooft wat.

Vegan koffie en taart Groningen

 

Coffee & chill

Dan de eerste keuze. Waar gaan we zitten? Beneden staan verschillende tafeltjes, maar kun je ook op hoge krukken aan de bar bij het raam zitten. Het zit al redelijk vol. Een enkeling is op zijn of haar laptop aan het werk en aan de tafeltjes wordt druk gekletst. Gelukkig is er ook nog een tweede verdieping. Wij lopen de trap op. Voor de zzp’ers die van goede koffie houden zijn er meerdere plekken met stopcontacten. Maar ook is er een chillhoek met banken en een hangstoel. Wij nemen plaats aan de balustrade met een goed uitzicht op zowel de gasten beneden als het Gedempte Zuiderdiep.

Vegan pancakes Groningen

 

Vegan op het menu

De bediening is vriendelijk en komt al snel vragen of we klaar zijn om te bestellen. Dit is nog niet het geval. Zoveel vegan en glutenvrije opties! De taarten wisselen per dag en vandaag zijn er helaas geen veganistische taarten. Aangezien ik wel zin heb in iets zoets kies ik daarom voor de coco pancakes. L. heeft meer zin in iets hartigs en neemt de wrap gegrilde paprika. Hierbij kiezen we beide voor een verse muntthee waarbij we agavesiroop krijgen in plaats van honing. CoffeeBreak weet wel waar ze mee bezig zijn. Van de bediening begrijp ik dat ze zoveel mogelijk plantaardige gerechten willen maken en op termijn misschien overgaan op volledig plantaardig. Voor nu staan er nog wel enkele visgerechten op de kaart en krijg je voor  vijftig cent extra koemelk in je cappuccino. Standaard heb je de keuze uit onder andere havermelk, amandelmelk en kokosmelk.

De gerechtjes worden snel geserveerd. Naast dat het er heerlijk uitziet, smaakt het erg goed en blijken de porties – zelfs na een flinke sportsessie – voldoende. Ook de prijs van de gerechten is goed in verhouding. Voor 5,50 euro kun je een tosti krijgen en voor maximaal 8,00 euro proef je één van de andere gerechten. Deze zijn allemaal gedurende de hele dag te bestellen.

vegan Groningen

 

Cappuccino voor de koffieliefhebber

Als afsluiter nemen we een cappuccino met een dubbele shot espresso. Toch even testen of de barista zijn vak verstaat. De foto moet ik jullie verschuldigd blijven, maar des te meer reden om de koffie zelf uit te proberen. Zowel de smaak als schuimlaag waren bij de variant met amandelmelk erg goed. De dubbele shot espresso proef je echt en is – als je een koffieliefhebber bent – absoluut een aanrader.

Kom ik hier terug? Zeker weten! Voor alleen een koffie, of om één van de smoothies uit te proberen. De kaart biedt in ieder geval genoeg mogelijkheden als je veganistisch eet. Wie weet blijkt dit concept zo goed te werken en is straks de hele kaart plantaardig! Ik ben voor.

Praktisch

  • Gedempte Zuiderdiep 22

Tips

  • De heerlijke coco pancakes
  • Ga voor een dubbele shot espresso in je cappuccino

 

Lees ook mijn artikel 5 x vegan hotspots Groningen voor meer veganistische tips

0 reacties

JOSÉ VAN ESCH-SMEENGE

Blogger Groningen Joukje van Heukelem

JOUKJE VAN HEUKELEM

INGRID LINDEBOOM

Local en Stadjer Pascale Kruize I Go Groningen blogger

PASCALE KRUIZE

Blogger Stadjer Local I Go Groningen Willem Vonhof

WILLEM VONHOF

MAIKE VAN ELDERT

KAREN JANSEN

SONJA STEL

Share This