Restaurant BlaBla: een hemel voor de flexitariër

door | 14 dec 2019 | Diner, Eten en drinken

Home » Eten en drinken » Diner » Restaurant BlaBla: een hemel voor de flexitariër   |  tags:  vegan, vegetarisch

 

<a href="https://www.igogroningen.nl/author/dana-coerts/"><div style="width:100px; border:solid thin #ffffff; border-radius: 100px 100px 100px 100px; overflow: hidden; margin-top:-50px;"></div></a>

Wanneer ik fiets door de Nieuwe Boteringestraat kan ik de luifel van restaurant BlaBla écht niet over het hoofd zien. ‘Vlees noch Vis’ staat er in grote letters op geschreven. De keuken van BlaBla is meteen duidelijk: vegetarisch.
 
De kaart is volledig vegetarisch en na een telefoontje met de eigenaar blijkt dat je als veganist ook meer dan welkom bent. Ik reserveer en nodig direct mijn vader uit voor een vegetarisch diner. We spreken af op een dinsdagavond en stappen rond 18:00 het restaurant binnen. Ik zie gelijk een fijne, kleine setting met een apart hoekje waar de bediening ons naartoe brengt. Dat hoekje maakt de sfeer gelijk knus. Een snelle blik rond het restaurant en ik zie meteen gezelligheid. Ook zo vroeg op de avond zijn al meerdere tafeltjes bezet. Eenmaal ons eerste drankje op tafel krijgen we er ook nog wat nootjes bij. Een leuke verrassing en fijn om de eerste trek te stillen. Dit belooft wat!
 
BlaBla Groningen - vegetarisch restaurant Groningen. Ook vegan.
 

Een vullend begin

De serveerster laat ons de menukaart zien en geeft gelijk toelichting: veel gerechten kunnen aangepast worden. Zo heb je als veganist dus ruim de keuze. Nu wordt het voor mij lastig: neem ik de loempia’s? Of toch de falafel? Mijn vader weet het wel gelijk en kiest uit nieuwsgierigheid voor de paddenstoelenloempia’s. Voor de variatie kies ik de papadams met dipjes als voorgerecht. Kunnen we van beide gerechten wat proeven. Na dit al goed vullende begin is het tijd voor het hoofdgerecht.
 
BlaBla Groningen - vegetarisch restaurant Groningen. Ook vegan. 
 

Fusion op je bord

Bij onze buren zien we een prachtige mix van eenzelfde hoofdgerecht: allemaal bakjes op tafel waar iedereen zelf van kan pakken. Ondanks dat dit er ook heerlijk uitziet kiezen wij toch allebei voor iets anders. Mijn voorkeur gaat uit naar de Mezze – een ‘fusion’ van allemaal kleine Mediterraanse en Oosterse gerechtjes. Dit spreekt mij vooral aan omdat ik hiermee heerlijk verrast ga worden en van alles kan proeven. De serveerster vertelt mij wat er allemaal bij de Mezze hoort waarbij het water al in mijn mond loopt. Mijn vader neemt de Nasi Rames met onder andere een cashewloempia. De loempia’s bij het voorgerecht waren hem zo goed bevallen dat hij ook deze variant graag wil proberen.
 
BlaBla Groningen - vegetarisch restaurant Groningen. Ook vegan.
 

Goedgevulde borden

De serveerster brengt ons eten vrij snel en met een glimlach aan tafel. Op mijn bord onder andere een tomatentabouleh, kikkererwtenburgers (falafel), gemengde groenten, pompoenpurree en nog veel meer lekkers. Eerst maar van ieder gerecht een hapje proeven… De pompoenpurree is mijn favoriet door de verrassende smaak en romige structuur. Tegenover mij knikt ook mijn vader instemmend. Veganistisch eten smaakt net zo goed – en misschien zelfs beter – dan een gerecht met vlees.
 
BlaBla Groningen - vegetarisch restaurant Groningen. Ook vegan.
 

Nemen we een dessert?

Na het hoofdgerecht zijn wij meer dan voldaan. De nagerechten klinken heerlijk en al het ijs is veganistisch, maar we nemen dit keer alleen kopje (decafé) koffie als afsluiter. Nog wel met een kleine stukje dadelreep erbij. Nog zo’n leuke verrassing.

BlaBla is wat ons betreft een aanrader voor zowel de veganist, vegetariër als flexitariër. Lekker en goed eten voor een prima prijs. Wel even reserveren als je hier naartoe gaat, want ook op een dinsdagavond zit het helemaal vol.
 
BlaBla Groningen - vegetarisch restaurant Groningen. Ook vegan.
 

Praktisch:
– Adres: Nieuwe Boteringestraat 9
– Van dinsdag tot en met zondag geopend vanaf 17:30 uur.
– Even reserveren van tevoren zodat je zeker weet dat je een tafeltje hebt.
– BlaBla kan ook de catering van je feest, lunch of bedrijfsdiner regelen. Kun je meteen je collega’s laten proeven hoe lekker veganistisch/vegetarisch eten is.

 

Heb jij nog een andere goede veganistische restauranttip voor mij? Laat het me hieronder weten.
 

0 reacties

JOSÉ VAN ESCH-SMEENGE

Blogger Groningen Joukje van Heukelem

JOUKJE VAN HEUKELEM

INGRID LINDEBOOM

Local en Stadjer Pascale Kruize I Go Groningen blogger

PASCALE KRUIZE

Blogger Stadjer Local I Go Groningen Willem Vonhof

WILLEM VONHOF

MAIKE VAN ELDERT

KAREN JANSEN

SONJA STEL

Share This