Uit eten in Groningen voor een goed doel: Happietaria

door | 14 nov 2019 | Diner, Eten en drinken, Evenementen, Food & Drinks, Nieuws, Over Groningen

Home » Eten en drinken » Diner » Uit eten in Groningen voor een goed doel: Happietaria   |  tags:  goed doel

 

Maike

Krijg jij ook zo vaak ‘Ga je nu alweer uit eten?’ naar je hoofd geslingerd? Dan heb ik nu dé oplossing voor een passend antwoord: ‘Jazeker, maar het is voor het goede doel!’. Bij Happietaria in Groningen kan je vanaf 21 november terecht voor een heerlijk diner waarbij de opbrengst naar een goed doel gaat. Kan je zonder schuldgevoel geld spenderen. Wie wil dat nou niet?
 
Happietaria Groningen is een pop-up restaurant op initiatief van de landelijke organisatie Tear. Maar niet zomaar een, al het geld dat de vrijwilligers ophalen na een geslaagde dineravond gaat naar een goed doel. Happietaria zet zich op deze manier al 25 jaar lang in voor belangrijke projecten.
 

Een knus restaurant en een fijne rode wijn

Dit jaar heeft Happietaria weer een nieuw doel: de preventie en bestrijding van mensenhandel in Azië. Wil je bijdragen aan dit mooie idee door een heerlijk wijntje te drinken? Ik in ieder geval wel! Voor al in de winterperiode ga ik graag uit eten. Wanneer het koud en donker is buiten vind ik het heerlijk om in een knus restaurant aan een fijne rode wijn te beginnen. Helaas voel ik mij vaak genoeg schuldig omdat ik weer eens uit eten ga met geld dat ik eigenlijk niet eens heb. Bij Happietaria is dit niet nodig.
 

Een avond genieten zonder verplichtingen

Happietaria probeert mensen bewuster te maken van projecten rondom goede doelen en deze ook financieel te ondersteunen. Voor mij is dat een goede oplossing. De laatste tijd heb ik weinig zin meer om bij elke straatverkoper in de Herestraat mij in te schrijven voor een goed doel. Je krijgt vage mailtjes en zit opeens vast aan een maandelijks bedrag waar je eerst helemaal geen erg in had. Happietaria biedt mij de kans om een avond te genieten, een goed doel te ondersteunen en achteraf nergens aan vast te zitten.
 

Lustrumeditie

Wil je deze lustrumeditie (jawel!) net zoals ik ook voor geen goud missen? Op 21 november opent Happietaria opnieuw haar deuren om weer zoveel mogelijk geld op te halen. Kan je niet aanschuiven op deze avond? Maak je vooral niet druk, het restaurant is open tot en met 19 december. Genoeg tijd dus om te komen genieten. Ben je nou niet zo van het dineren, dan kan je ook gewoon doneren via de website.

 

Praktisch:
Adres: Henri Dunantlaan 2
Openingsdata: van 21 november t/m 19 december 2019
 
Tips:
Lees ook Kirsten haar blog over Happietaria 2018. Er is toen maar liefst 100.199,70 euro opgehaald voor het goede doel.

 

Waarom zou jij een bezoek brengen aan Happietaria?

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

JOSÉ VAN ESCH-SMEENGE

MISTY PATHUIS

INGRID LINDEBOOM

ALBERTHA BLOEMHOFF

DANA COERTS

MAIKE VAN ELDERT

KAREN JANSEN

SONJA STEL

Share This