De Poelestraat is een kiprestaurant rijker: LeCuq

door | 23 nov 2018 | Diner, Eten en drinken, Nieuws

Home » Eten en drinken » Diner » De Poelestraat is een kiprestaurant rijker: LeCuq   |  tags:  bier, centrum, restaurant

 

<a href="https://www.igogroningen.nl/author/joukje-van-heukelem/"><div style="width:100px; border:solid thin #ffffff; border-radius: 100px 100px 100px 100px; overflow: hidden; margin-top:-50px;"></div></a>

Bij restaurant LeCuq in de Poelestraat pimp je zelf je kip. Klinkt als een leuk concept en bij het zien van de bierkaart én het interieur ben ik nog nieuwsgieriger. De vraag wie van ons redactieteam de officiële opening wil bijwonen is dan ook een inkoppertje. IK!

Nieuwe restaurants Groningen: kip en bier bij Le Cuq

Hapjes, hapjes en nog eens hapjes

Samen met mijn zus stap ik op een woensdagmiddag LeCuq binnen. Nog voordat we onze jas kunnen uitdoen, staan we al met een drankje en amuse in onze handen. Zo gaat het eigenlijk de hele middag door. Van kip van de grill met garlic aïoli tot zoete aardappelfrietjes met Thaise mayonaise en van kip met een dip van Jack Daniels whiskysaus tot kippenborst met chipotlemayonaise. Eén ding is zeker: je kunt hier lekker eten!

Nieuwe restaurants Groningen: kip en bier bij Le Cuq

Franse bistro in Brooklyn

Al etend en drinkend maken we een rondje door de nieuwe zaak. Ik word heel blij van een restaurant met een tof interieur. LeCuq scoort hierbij hoge punten. Er is gekozen voor een spannende mix tussen een ‘Brooklyn’ loft en een Franse bistro. Aan de rechterkant van het restaurant bevinden zich de bar en de open keuken, waar je de kip aan het spit ziet ronddraaien. Aan de linkerkant bevinden zich de meeste zitjes, zowel hoge als lage tafels. Altijd fijn die keuze.

Nieuwe restaurants Groningen: kip en bier bij Le Cuq

Ruim 40 speciaalbieren van Nederlandse bodem

Rond half 4 opent wethouder Joost van Keulen samen met de eigenaren het restaurant door de eerste biertjes te tappen. Een mooie manier om naast de kip ook aandacht te besteden aan de ruim 40 speciaalbieren die op de kaart staan. Van dubbels en trippels tot alcoholvrij en zelfs glutenvrij bier. Ook leuk: ze maken gebruik van lokale producten dus het Groningse biermerk Bax Bier ontbreekt niet.

 Nieuwe restaurants Groningen: kip en bier bij Le Cuq 

Nieuwe restaurants Groningen: kip en bier bij Le Cuq

100% duurzame kip

Na de opening spreek ik Linda, een van de eigenaren. Ze vertelt vol enthousiasme over hoe de zoektocht naar de juiste kip verliep. ‘We vinden duurzaamheid belangrijk en wilden dan ook graag een 100% duurzame kip aanbieden. We hebben veel verschillende soorten kip geprobeerd en zijn uiteindelijk terecht gekomen bij de duurzame Groene Heidekip van de Veluwe. Deze kip is super mals en helemaal vrij van hormonen en antibiotica. Ik ben blij dat we dit nu hier in Groningen kunnen aanbieden.’

Nieuwe restaurants Groningen: kip en bier bij Le Cuq

Meal Deal Pimp your chicken

Wat kun je verwachten van eten bij LeCuq? Vanaf 17.00 uur serveren ze de meal deal. Je kiest voor een halve (600 gr) of hele kip (1200 gr) en bepaalt zelf de smaak. Ga je voor naturel met tijm en citroen of ga je ‘the American way’ met uienringen, sticky BBQ en peterselie? Naast de smaak van je kip kies je voor een dip en twee bijgerechten, zoals zoete aardappelfrietjes (aanrader!), een verse salade, appelcompote of een maiskolf.

Ook aan toetjes is gedacht. Ik moet nog een keer terug om de gestoofde peer met een crumble van karamel zeezout en vanilleroomijs te proberen. ?

 

Praktisch:

  • Poelestraat 48
  • Openingstijden: ma t/m wo 16.30 – 22.00 uur, do t/m zo van 11.00 – 22.00 uur.
  • Behalve dineren, kun je van donderdag tot en met zondag ook terecht voor lunch en een borrel.
  • Vegetariër? Niet getreurd, er staan ook een aantal vegetarische gerechten op de kaart.
  • Liever thuis genieten van een portie kip? Dat kan binnenkort met de chicken-to-go en delivery. Mooie ambities van deze ondernemende familie!

0 reacties

JOSÉ VAN ESCH-SMEENGE

Blogger Groningen Joukje van Heukelem

JOUKJE VAN HEUKELEM

INGRID LINDEBOOM

Local en Stadjer Pascale Kruize I Go Groningen blogger

PASCALE KRUIZE

Blogger Stadjer Local I Go Groningen Willem Vonhof

WILLEM VONHOF

MAIKE VAN ELDERT

KAREN JANSEN

SONJA STEL

Share This