Giorgio Pizza: overheerlijke pizza uit de kleinste houtoven van Groningen

door | 23 jul 2021 | Diner, Eten en drinken

Home » Eten en drinken » Diner » Giorgio Pizza: overheerlijke pizza uit de kleinste houtoven van Groningen   |  tags:  pizza

 

<a href="https://www.igogroningen.nl/author/josesmeenge/"><div style="width:100px; border:solid thin #ffffff; border-radius: 100px 100px 100px 100px; overflow: hidden; margin-top:-50px;"></div></a>

Regelmatig fiets is langs de mobiele pizzeria van Giorgio, met elke keer de belofte aan mezelf: hier moet ik eens pizza halen. Vandaag is dan zover. Na twee mislukte pogingen, door extreme kou en windkracht 6, is het moment dan eindelijk daar. Ik ga kennismaken met de pizza’s van pizzeria Giorgio Pizza.

Ik ben nog niet eens aangekomen, maar de heerlijke geur van verse pizza komt van een afstand al mijn neus in. Mijn al aanwezige trek wordt groter. Ik ben niet de enige Groninger die zin heeft in pizza, rondom de kraam staan al diverse mensen te wachten op hun pizza.
 
Pizza afhalen Groningen tip: Giorgio Pizza
 

Ciao Giorgio

Mikael – de eigenaar van Giorgio Pizza – is een vriendelijke en vrolijke Egyptenaar die vanuit zijn Vespa brommobiel met ingebouwde hout gestookte pizzaoven Groningers verblijdt met zijn pizza’s. Bij Giorgio kies je uit een klein assortiment pizza’s. Heerlijk overzichtelijk en vaak een goede voorbode voor kwaliteit. Ik kies voor een Pizza Prosciotto en mijn wederhelft gaat voor een Pizza Parma. Nadat ik mijn bestelling heb gedaan, wacht ik op een bankje naast de kraam genietend van de laatste zonnestralen van de dag. Uit het kraampje klinken Italiaanse dance deuntjes uit de zero’s waardoor ik in gedachten terugga naar een Italiaanse camping aan de Adriatische kust. Heerlijke pizza geuren bereiken mijn neus en doen mijn maag knorren. Ik kan niet wachten tot de pizza’s klaar zijn.
 
Pizza afhalen Groningen tip: Giorgio Pizza
 

Bellisima

Na een korte rit naar huis, vergezeld door mijn heerlijk geurende pizza’s, kan ik thuis niet wachten om de pizza te gaan eten. Om het geheel wat aan te kleden pakken we er een flesje Italiaanse rode wijn bij. Het wachten wordt beloond, wat een heerlijke pizza. Dit is echt de beste pizza die ik sinds tijden heb gehad. Ik waan me in een Italiaans restaurant (in Italië welteverstaan), de pizza is heerlijk. Mijn pizza Prosciotto is rijkelijk belegd en de krokante korst is echt perfect. Ook de Pizza Parma van manlief heeft een aanzienlijke hoeveelheid parmaham die perfect smaakt in combinatie met de Parmezaanse kaas en rucola.
 
Pizza afhalen Groningen tip: Giorgio Pizza
 
Praktisch:
Je vindt Giorgio Pizza met zijn brommobiel van woensdag t/m zondag aan de Verlengde Visserstraat op de hoek van de Westersingel.
Afhalen tussen 16:00 – 20:00 uur
Liever vooraf bestellen? Bel: 06-57973160
 
Pizza afhalen Groningen tip: Giorgio Pizza
 
Tips:
Nog geen genoeg van pizza’s? Meer blogs over de beste pizzeria’s in Groningen.
 
Wat is jouw ervaring bij Giorgio Pizza? Deel het hieronder met me.

 

0 reacties

JOSÉ VAN ESCH-SMEENGE

Blogger Groningen Joukje van Heukelem

JOUKJE VAN HEUKELEM

INGRID LINDEBOOM

Local en Stadjer Pascale Kruize I Go Groningen blogger

PASCALE KRUIZE

Blogger Stadjer Local I Go Groningen Willem Vonhof

WILLEM VONHOF

MAIKE VAN ELDERT

KAREN JANSEN

SONJA STEL

Share This