Oblomov, das lastig kiezen!

door | 19 mrt 2018 | Bier, Eten en drinken, Uitgaan, Wat te doen

Home » Eten en drinken » Bier » Oblomov, das lastig kiezen!   |  tags:  bier, café

 

<a href="https://www.igogroningen.nl/author/kirsten-sikkema/"><div style="width:100px; border:solid thin #ffffff; border-radius: 100px 100px 100px 100px; overflow: hidden; margin-top:-50px;"></div></a>

De hele avond (of nacht) hangen op een barkruk en proeven van speciaalbieren? In borrelcafé Oblomov in de Poelestraat kan het. Wel lastig, dat kiezen uit zoveel verschillende bieren. Wel grappig om te weten: Oblomov is de hoofdpersoon in de gelijknamige roman van de Russische schrijver Gontsjarov. Ilja Oblomov is een gefortuneerde edelman, die maar niet in staat lijkt te zijn om beslissingen te nemen, laat staan uit bed te komen. Waarom dit speciaalbiercafé deze naam draagt? Ik heb het niet kunnen vragen, maar misschien omdat je bij de vele bieren op de kaart zelf ook in een staat van besluiteloosheid vervalt?

Vrijdagavond, speciaalbieravond

Het is een vrijdagavond wanneer ik met vriendinnen de Oblomov binnenloop. Het is er gezellig druk, bij toeval staan er net wat mensen op van een tafel voor in de zaak, die wij blij overnemen. Ik ben niet echt een bierdrinker trouwens, het is meer dat we op zoek zijn naar wat nieuws en niemand van ons hier eerder is geweest. Twee vriendinnen zitten bovendien op Untappd en willen hun scores in deze bierapp graag wat omhoog takelen.

Keuzes, keuzes…

De kaart laat genoeg te kiezen. Van de bekendere bieren van brouwerij ’t IJ tot de inktzwarte Guinness en biertjes met de illustere namen Bullebak en Elvis Juice. In totaal zijn er 60 van de fles (of uit blik) en 12 op de tap. Genoeg keuze, denk ik zo. Bovendien zijn de prijzen tussen 21.00 en 23.00 uur best vriendelijk te noemen: 3 euro voor een speciaalbier van de tap en 4 euro voor een speciaalbier uit fles.

Delen, delen…

Lang verhaal kort: het duurde even voor ieder een keuze heeft kunnen maken. Onderling spreken we af: ‘Jij een helft van mijn Paasij en ik de helft van jouw Oersoep?’ Het smaakt in ieder geval allemaal goed. Dat de gesprekken steeds luider worden, valt bovendien echt niet op in deze gezellig drukke kroeg. Uiteindelijk verlaten we Oblomov rond middernacht omdat we nu echt van onze barkrukken af willen en het tijd is om te dansen. En dat lukt wel, met zoveel mooie biertjes in onze mik. Ook leuk: elke maandagavond is er een pubquiz in Oblomov.

0 reacties

JOSÉ VAN ESCH-SMEENGE

Blogger Groningen Joukje van Heukelem

JOUKJE VAN HEUKELEM

INGRID LINDEBOOM

Local en Stadjer Pascale Kruize I Go Groningen blogger

PASCALE KRUIZE

Blogger Stadjer Local I Go Groningen Willem Vonhof

WILLEM VONHOF

MAIKE VAN ELDERT

KAREN JANSEN

SONJA STEL

Share This