Expeditie Micronaut

17,5024,95 per persoon


Wissen

Artikelnummer: Niet beschikbaar Categorieën: , ,

Op zoek naar een écht origineel teamuitje in Groningen? Ga mee op deze fysiek korte en mentaal diepe expeditie, een evolutionair rondje rond de kerk. Onder de deskundige begeleiding van kunstenaar en stadjer Koos Buist, duik je van macro tot micro in verschillende biotopen. Maak kennis met en maak een verslag van veelal onbekende en nagenoeg onzichtbare mede-stadjers. Komt dat zien, ruiken, horen, voelen, beleven en vooral doen.

 

De verborgen natuur rond de Der Aa-Kerk

Expeditie Micronaut is een doorlopend project van Koos, dat vanaf 2013 op verschillende locaties in de stad en daarbuiten vorm heeft gekregen. Voor I Go Groningen is een unieke expeditie ontwikkeld, waar de ‘verborgen’ natuur rond de Der Aa-kerk centraal staat. Samen proberen we zo veel mogelijk biodiversiteit te ontdekken op een van de oudste en bekendste kerken van Groningen- Stad. Met de nodige hulpmiddelen kijken we tussen straatstenen, struikjes, onder vensterbaken en op de gevels, waar meer aan de hand is dan je op het eerste gezicht zou vermoeden.

 

Expeditie kan op elk moment van de dag of nacht

Elk moment van de dag en nacht kunnen we andere ‘dierlijke’ activiteit verwachten. Waar de duif nachts een slaapplaats vindt, vliegen de vleermuizen juist uit om nachtvlinders te vangen. Ook steenmarters, egels en oorwurmen zijn echte nachtdieren. Overdag kunnen we ons juist weer meer verdiepen in verschillende mossen.

 

Praktisch:

  • De standaard expeditie duurt circa 1,5 uur en kost € 17,50 p.p.
  • Optioneel: verleng de expeditie met een pauzemoment inclusief consumptie en een opdracht. De expeditie duurt in dit geval in totaal 3 uur en kost € 24,95 p.p. De deelnemers krijgen dan een door henzelf gemaakt boekje mee naar huis.
  • Het tijdstip is in overleg. De expeditie kan ook ’s avonds, nachts of bijvoorbeeld bij zonsopgang.
  • De route wordt lopend afgelegd.
  • De expeditie is voor gezelschappen van 8 tot 12 personen.
  • De expeditie is geschikt voor volwassen, kinderen en gemende gezelschappen. Afhankelijk van de groep samenstelling kan de vorm en inhoud specifiek worden toegespitst.

Maatwerk naar wens is mogelijk, in overleg kan er een geheel unieke expeditie worden ontwikkeld voor een gewenste, groep, locatie, en tijdsduur. Dit zal wel invloed hebben op de prijs. Ook kunnen we een volledig dagprogramma samenstellen door de expeditie te combineren met een andere activiteit, zoals een fototour. Stuur het contactformulier hieronder in om de mogelijkheden te bespreken.

 

Biografie kunstenaar Koos Buist

Het werk van beeldend kunstenaar Koos Buist (1984) richt zich op de ‘alledaagse’ natuur en haar relatie met cultuur. Voornamelijk in de vorm van ruimtelijke werk en film zoekt hij naar nieuwe perspectieven, in, over, met, van en voor onze natuurlijke omgeving. Voorbeelden hier van zijn de projecten: 30x30, In samenwerking met stadsecologen en microscopisten een onderzoek naar relatie tussen: locatie, afval, flora en fauna op stoeptegels. Insecten tempels, in de vorm van theater, videoinstallaties en monumentaal werk. Dit zijn ontmoetings - en verblijfplaatsen voor mens en insect. SLOOT: film en ruimtelijke werken die een theologische en filosofische verband leggen tussen een eeuwenoud cultuurlandschap en oernatuur.

Bekijk ook eens deze video van Kunstspot. 

Foto's 1 en 5 zijn gemaakt door Sander van der Bij.

Heb je een vraag over een product? Stuur hieronder jouw berichtje aan Sonja

--

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.