Vaderdag Groningen 2018: de leukste cadeaus voor pa

door | 30 mei 2018 | Nieuws

Home » Over Groningen » Nieuws » Vaderdag Groningen 2018: de leukste cadeaus voor pa   |  tags: 

 

Kirsten

Die lieve vader van jou eens in het zonnetje zetten? Vier Vaderdag in Groningen of met een gaaf cadeau gemaakt door Groningers.

Groningen is de stad van microbrouwerijen, toffe winkels, gezellige terrasjes en creatieve ondernemers. Dat biedt perspectief voor een origineel Vaderdagcadeau. Ook om zelf van te genieten. Want papa, ik lijk steeds meer op jou…

 

De leukste Vaderdag cadeautips Groningen

Vaderdagtips van stoer tot lief tot actief. Wij hebben ze voor je uitgezocht.

 

Stadswandeling Groningen (maar dan op de fiets en lekker anders)

Is je vader van de actieve cadeaus? Toon hem Groningen dan eens van een andere kant en neem hem mee op de Alternative Tour. Per fiets ontdek je de geheimen van de stad. Denk street art, kleurrijke geschiedenis en deuren die normaal gesproken gesloten blijven.

Vaderdag Groningen Alternatieve Tour

Een boxer met een verhaal

Ook vaders hebben hippe onderboksems nodig. Van Hulley is een Gronings bedrijf dat zijn oude overhemd omtovert tot comfortabele boxer en zich tegelijkertijd inzet voor vrouwen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Alle medewerksters volgen een opleiding en doen tegelijkertijd werkervaring op om uiteindelijk hun ambities op de arbeidsmarkt waar te kunnen maken.

Een boxer met een persoonlijk en een goed verhaal dus. Snuister even door zijn kast, pluk er een overhemd uit dat al enkele jaren stof vangt en stuur het op naar Van Hulley. Gegarandeerd dat je pa hiermee happy maakt.

 

Whhhhhhiskey of w-w-w-wijn

Is jouw vader van de voorzichtig nipjes of gaat de fles tijdens een bezoek schoon op? Voor de liefhebbers van een goed gerijpt drankje doe je je inkopen bij Roemer of Barrel. De eerste speciaalzaak organiseert regelmatig whiskeyproeverijen en vind je aan de Astraat 13 en online. Barrel noemt zichzelf ‘het leukste gespecialiseerde wijnetablissement van Groningen’ en serveert kleine proeverijen met 4, 6 of 8 kleine glazen wijn. Ook op zondag geopend. Haddingestraat 27.

Barrel Groningen

Tijd voor ‘n robuuste putdekselklok aan de muur

Kunstenaar Sander Heering zag de putdeksels met daarop de Martinitoren afgebeeld en dacht, dat staat niet alleen mooi in de straat, maar ook aan de muur. Fast forward naar nu: in zijn webshop kun je een putdekselklok van Groningen kopen. Met de hand gegoten en beschildert.

 

Open deur: bier uut Grun’n

Er komt zoveel bier uit Groningen. Bax, Martinus, Groninger, Rockin’ Ludina, Pivo, Corviri, Grunn bier, Maallust. Daar is altijd wel een leuk pakketje van samen te stellen. Of ga zelf op pad en bezoek de leukste speciaalbiercafés en proeflokalen om daar een biertje met pa te doen. Bijvoorbeeld:

Bax bierlokaal
– Mout proeflokaal
– De Pintelier

Of geef pa een tegoedbon voor het Bierfestival Groningen, dat jaarlijks plaatsvindt in de Martinikerk.

Proeflokaal Baxbier Groningen

Vaderdag starten met een stevige bodem

Een goede bodem leggen voor de dag, dat doe je bij Wadapartja. Vanaf 11.00 uur geopend op zondag. Als je op tijd bent kun je nog een dikke ontbijtplank bestellen. Maar ook de lunchkaart is een pareltje. Of kijk hier voor meer eten- en drinktips.

Ontbijten met een ontbijtplank in Groningen bij Wadapartja

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

JOSÉ VAN ESCH-SMEENGE

MISTY PATHUIS

EMMA POSTHUMUS

ALBERTHA BLOEMHOFF

DANA COERTS

JOUKJE VAN HEUKELEM

KAREN JANSEN

SONJA STEL

Share This