Goededoelrestaurant Happietaria: schuif aan voor een beter bestaan

door | 5 dec 2018 | Diner, Eten en drinken, Nieuws

Home » Eten en drinken » Goededoelrestaurant Happietaria: schuif aan voor een beter bestaan   |  tags:  goed doel

 

<a href="https://www.igogroningen.nl/author/kirsten-sikkema/"><div style="width:100px; border:solid thin #ffffff; border-radius: 100px 100px 100px 100px; overflow: hidden; margin-top:-50px;"></div></a>

UPDATE 1: Happietaria Groningen 2018 heeft de borden weer opgeborgen. Er is maar liefst 100.199,70 euro opgehaald voor het goede doel.

 

UPDATE 2: Lees hier Maike haar blog over Happietaria 2019.

Pop-up restaurant Happietaria opent voor de 24ste keer haar deuren in Groningen. Dit jaar gaan de opbrengsten naar rampenpreventie in India, Bangladesh en Nepal. We belden met bestuurslid Wierd Folkertsma.

 

Happietaria Groningen

 

En, hoe zijn de eerste twee weken verlopen?

‘Super! Sinds de openingsavond op 22 november zit het restaurant mooi vol. De eerste shift van vanavond telt maar liefst 97 gasten, de tweede shift staat nu op 80. De keukenbrigade start elke middag al om half twee met alle voorbereidingen voor het diner.’

 

Dat klinkt als flink aanpoten. Wat staat er zoal op de menukaart?

‘Er is genoeg om uit te kiezen. Je vindt er onder andere een aantal van de favorieten van vorig jaar. De mosterdsoep staat nog gewoon tussen de voorgerechten en ook de Happieburger is er weer. Nieuw dit jaar zijn de winterse stoofpotjes. De nagerechten hebben we ook een beetje aangepast.’

 

Uit betrouwbare bron hoorde ik iets over een heerlijk chocoladedessert…

‘Dat kan, er staat een chocoladetrio bij de desserts. Overigens kan ik het stoofpeer-bitterkoekjesnagerecht ook van harte aanbevelen. We houden goed in de gaten of iedereen geniet van zijn of haar eten. Tot nu toe hebben we alleen maar positieve feedback gekregen, de gerechten vallen goed in de smaak.’

Uit eten in Groningen - goede doel Happietaria

 

Dat geloof ik zo. Met het eten zit het dus wel goed. En de opbrengsten van het restaurant dan?  

‘Omdat Happietaria gerund wordt door vrijwilligers, gaat 100% van de winst naar Tear. Zij bieden wereldwijd hulp via lokale organisaties. In ons geval gaat het geld naar een project in India, Bangladesh en Nepal. Dit project hebben wij gekozen omdat het focust op het voorkomen van rampen zoals overstromingen. Met het geld ondersteunt Tear lokale initiatieven van de lokale bevolking, zodat zij dijken kunnen bouwen, bomen op hellingen planten, maar ook vluchtwegen kunnen aanleggen.’

 

Wie komen er zoal naar Happietaria?

‘Studenten, gezinnen, mensen uit de stad, mensen uit omringende dorpen, jonge mensen, oude mensen. Heb je even? Het draagvlak is erg groot. Ik vind het echt bijzonder om te zien hoeveel mensen enthousiast worden van Happietaria.’

 

Heb je nog een laatste boodschap?  

‘Nou, reserveer een tafel zou ik zeggen. Dat kan op de website happietariagroningen.nl. We zijn tot 20 december geopend, hopelijk tot dan!’

 

Praktisch:

  • Henri Dunantlaan 2
  • Er zijn twee shifts waarvoor je kunt reserveren: de eerste start om 17.00 uur en eindigt om 20.00 uur waarna de tweede shift start om 20.00 uur en duurt tot sluitingstijd
  • Gratis parkeren bij het restaurant
  • Geopend van 22 november tot 20 december

 

Happietaria 2018 Groningen
 
 
De foto in de header komt van de Facebookpagina van Happietaria Groningen en is gemaakt door VCE fotografie.

0 reacties

JOSÉ VAN ESCH-SMEENGE

Blogger Groningen Joukje van Heukelem

JOUKJE VAN HEUKELEM

INGRID LINDEBOOM

Local en Stadjer Pascale Kruize I Go Groningen blogger

PASCALE KRUIZE

Blogger Stadjer Local I Go Groningen Willem Vonhof

WILLEM VONHOF

MAIKE VAN ELDERT

KAREN JANSEN

SONJA STEL

Share This